Prikazan video snimak ubistva Ilića

Državna tužiteljka Nataša Bošković u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, ostala je kod predloga da se neposredno sasluša svjedok Jovan Ilić, brat stradalog Ilića.

31629 pregleda 2 komentar(a)
Policijski uviđaj  sa mjesta ubistva Ilića, Foto: Filip Roganović
Policijski uviđaj sa mjesta ubistva Ilića, Foto: Filip Roganović

U nastavku suđenja okrivljenima za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića, danas je u Višem sudu u Podgorici, prikazan video snimak ubistva Ilića, te njegovo kretanje ulicama Podgorice.

Kamere video nadzora su snimile počinioca ubistva u momentu dok on pritrčava Iliću, koji se približavao svom vozilu. Potom je ubistvo Ilića izvršio iz neposredne blizine.

U Višem sudu je u toku se sudski proces okrivljenima za ubistva Kalezića i Ilića. Okrivljeni su Marjan S. Vujačić iz Golubovaca, optužen za stvaranje kriminalne organizacije, te za dva krivična djela teško ubistvo, odnosno za ubistva Ilića i Kalezića, i nedozvoljeno držanje oružja, te Radu Popoviću da je član kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvima.

U sudu su prikazani video zapisi sa kamera objekata u blizini mjesta ubistva. Tako je jedna od kamera snimila kada je Ilić došao u sportsku kladionicu u Ulici Oktobarske Revolucije 112 u Podgorici. Potom je Ilić izašao iz tog objekta i uputio se prema svom vozilu koje je parkirao u blizini. Zatim je snimljen ubica kako pritrčava Iliću, dok se on približava svom autu. Kamere su snimile da je ubistvo počinjeno iz neposredne blizine, a zatm je pobjegao.

Državna tužiteljka Nataša Bošković u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, ostala je kod predloga da se neposredno sasluša svjedok Jovan Ilić, brat stradalog Ilića.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje. Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva. Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine. Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu. Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.

Milo Ilić je ubijen 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu, dok je Veselin Kalezić ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića „Level“.

Bonus video: