Sud u Kijevu vratio na doradu optužnicu protiv osumnjičenih za pokušaj ubistva Zvicera

Ukrajinski Detective-info objavio je da je u otvorenom dijelu sudskog registra 27. oktobra objavljeno da je takvu odluku, nakon pripremnog ročišta, donijelo tročlano vijeće sudija

7949 pregleda 0 komentar(a)
Zvicer, Foto: Detectiv-info
Zvicer, Foto: Detectiv-info

Okružni sud u Kijevu vratio je tamošnjem tužilaštvu na doradu optužnicu protiv četvorice navodnih članova škaljarskog kriminalnog klana koje sumnjiče za pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera u maju 2020. godine u Ukrajini.

Ukrajinski Detective-info objavio je da je u otvorenom dijelu sudskog registra 27. oktobra objavljeno da je takvu odluku, nakon pripremnog ročišta, donijelo tročlano vijeće sudija.

U tom tekstu piše da su u optužnici podnijetoj protiv crnogorskih državljana Emila Tuzovića i Stefana Đukića koji se ranije prezivao Mandić i državljana Srbije Milana Brankovića i Petra Jovanovića, utvrđeni nedostaci, a da dokumenta nijesu usglašena sa uslovima iz člana 291. ZKP Ukrajine.

Istovremeno, sud je do 13. novembra produžio pritvor četvorici optuženih.

Prema pisanju tamošnjih medija, Tuzović i Đukić ispalili su više od deset hitaca u Zvicera, koji je džogirao nedaleko od stana u kom je boravio u elitnom stambenom kompleksu "Novopečerskie Lipki" u Kijevu.

Tuzović
Tuzovićfoto: Detective-info.com.ua

Vjeruje se da je Kotoraninu život spasila supruga Tamara Zvicer, koja je istrčala iz ulaza i zapucala na ubice.

Četvorica optuženih uhapšena su dan nakon pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana.

Ukrajinski mediji objavili su da su napadači odmah nakon pokušaja likvidacije zapalili automobil koji su koristili.

Specijalne službe pronašle su ih u Odesi, dok su bježali sa mjesta zločina. Prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

Đukić
Đukićfoto: Detective-info.com.ua

Objavljeno je i da je zvanično utvrđeno da su im u kretanju Ukrajinom pomogli narodni poslanik 8. saziva Jevhen Deidei i ljudi iz njegovog okruženja - kijevski policajci Rostislav Chernobrovy i Semjon Gordienko, braća Ivan i Viktor Grabariv i poslovni partner supruge bivšeg parlamentarca Vladlena Bukhinchenko .

Tokom ispitivanja u svojstvu svjedoka, Deide je izjavio da je pomogao u obezbjeđenju transporta "balkanskih ubica", navodno na zahtjev svog poljskog prijatelja Mačeka.

Početkom septembra 2021. godine Chernobrovy i Gordienko otpušteni su iz nacionalne policije u Ukrajini.

Đukića crnogorska policija potražuje međunarodnom potjernicom zbog sumnje da je u Baru ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića.

Nedavno je Specijalno državno tužilaštvo saopštilo da su on i Tuzović na čelu organizovane kriminalne grupe koja je planirala napad na sutkinju podgoričkog Višeg suda Biljanu Uskoković i ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Bonus video: