Suđenje za pripremanje ubistva Đurovića i Sjekloće: Milić rekao da se ne sjeća sms poruka

Eksplozivna naprava, prema navodima optužnice, namijenjena za ubistvo Đurovića, sadržala je oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod "Tri kule" u Baru

4516 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje Enzanu Cirikoviću i ostalim optuženim za pripremanje ubistva Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Pročitane su sms poruke okrivljenih, ali se optuženi Darko Milić, okrivljen za planiranje ubistva Jovana Đurovića, nije mogao sjetiti telefonske sms komunikacije sa izvjesnim Stefanom u kojoj se navodi da "treba ubit nekog", a da će znati i koga nakon što pogleda spisak.

Okrivljeni Ciriković, Eldar i Mirzet Nurković, Đorđije Cicmil i Darko Milić su, prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, pripremali ubistvo Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Optuženi su i Almir Jahović i Adnan Osmanagić, koji se nalazi u bjekstvu.

Eksplozivna naprava, prema navodima optužnice, namijenjena za ubistvo Đurovića, sadržala je oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod "Tri kule" u Baru.

Prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, grupa je pripremala ubistvo Đurovića i boksera Sjekloće.

"Ovim autom su išli da roknu, izašlo u novinama. Još dvojicu da očistim. Treba ubit nekog danas, vjeruj mi. Koga ćemo, samo da vidim spisak i spremam prigušivač", navodi se u sms komunikaciji od 28. juna 2018. godine između Milića i izvjesnog Stefana.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Ana Vuković je pitala optuženog Milića da se izjasni.

On je odgovorio da ne zna ko je izvjesni Stefan, te da se ne sjeća ovih sms poruka.

Dodao je da se ne sjeća ni sms poruke koju je poslao nepoznatoj osobi.. "ako ne budu pare, nećete smjeti u grad izaći, pa ćete nekog drugog zaje*avati. Do sad sam tolerisao radi Eda. Nek uplati 20.000 eura, koliko je sjutra".

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu, koja je sadržala oko pola kilograma eksploziva, a koju je ispod motora Đurovića postavio Ciriković.

Naprava se otkačila od motora i pala na raskrsnicu gdje je pronađena. Policiju su tada obavijestili građani da se na kolovoznoj traci, na glavnoj barskoj saobraćajnici, nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice i da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

Okrivljeni Almir Jahović je na suđenju održanom prije nešto više od mjesec dana, u podgoričkom Višem sudu, izjavio da nije član kriminalne organizacije, te da nije učestvovao u pokušaju ubistva Jovana Đurovića u avgustu 2018. godine u Baru.

"Pročitao sam optužnicu i njeni navodi su neistiniti. Nikad u životu nisam vidio kriptovani telefon, ne znam ni šta je to. Optuženog Cirikovića nikad nisam vidio niti sam bio u njegovom stanu", rekao je Jahović u svojoj odbrani.

Bonus video: