Suđenje optuženima za ubistvo Roganovića odloženo na zahtjev odbrane

Za ubistvo su optuženi Krsto Vujić, Mili Bajramović, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš

3277 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici, na zahtjev odbrane, potvrdila je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

Optuženi su Krsto Vujić, Mili Bajramović, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš.

Istražitelji sumnjaju da je Glavaš pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. Glavaš je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Svjedok saradnik Miloš Đuričković je u tužilačkoj istrazi ispričao, navodi se u optužnici, da je od njega još u novembru 2018. godine traženo da prati Roganovića, odnosno da je to tražio Mili Bajramović.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko 9.10 časova.

Bonus video: