Slovenija: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv 24 pripadnika kavačkog klana

Prema dokumentaciji iz istrage u koju su “Vijesti” imale uvid, i tamošnja policija domogla se kriptovane komunikacije između više osumnjičenih, koja pokazuje i ko je bio zadužen da za kavački klan transportuje drogu do Španije, odakle su je dalje švercovali u države Evropske unije

6531 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Slovenačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 24 pripadnika tamošnje ćelije zloglasnog i zločinačkog kavačkog klana, prenose lokalni mediji navodeći da se početak suđenja toj kriminalnoj grupi očekuje u februaru 2022. godine.

Dnevnik.si objavio je da je tužilaštvo optužnicu napisalo na više od 500 strana.

Taj mediji navodi i da su navodni članovi kavačkog klana optuženi za trgovinu drogom.

Među optuženima je jedan svjedok pokajnik, a dvojica su svjedoci saradnici. Vijesti su ranije objavile detalje krivične prijave napisane u maju, kada je tamošnja policija razbila ćeliju kavačkog klana koja je djelovala u Sloveniji i uhapsila više desetina osoba osumnjičenih da su po nalogu šefova te organizovane kriminalne grupe prošvercovali najmanje 790 kilograma kokaina, oružje, ali i nelegalno iz Španije u Beograd prebacili 5,6 miliona eura u kešu.

Prema dokumentaciji iz istrage u koju su “Vijesti” imale uvid, i tamošnja policija domogla se kriptovane komunikacije između više osumnjičenih, koja pokazuje i ko je bio zadužen da za kavački klan transportuje drogu do Španije, odakle su je dalje švercovali u države Evropske unije.

Prema tim spisima, Slovenci sumnjiče Podgoričanina Milana Vujotića da je neutvrđenog dana 2018. godine “dopustio” Filipu Vrziću da u Sloveniji osnuje ćeliju kavačkog klana.

Vujotić, za kojeg tvrde da je na aplikaciji Sky imao nadimak “Lavitese” i navodni kavačanin Igor Božović svojevremeno su se krili u Sloveniji, u okolini Dunaja, navodi se u dokumentima.

Vujotić je ranije demantovao navode iz tamošnje istrage.

Bonus video: