Muratović nakon sedam godina doveden u sud

Rožajcu ponovo sude zbog ubistva Anesa Kalača

16963 pregleda 1 komentar(a)
Optuženog Muratovića juče dovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković
Optuženog Muratovića juče dovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković

Nijedan od trojice branilaca odbrane nije juče pristupio u Viši sud u Bijelom Polju, zbog čega nije počelo suđenje donedavno odbjeglom Rožajcu Adisu Muratoviću, koji odgovara zbog ubistva sugrađanina Anesa Kalača.

On je ranijom presudom bjelopoljskog Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na 20 godina zbog tog zločina.

”Branilac Velibor Marković je odsutan iz zdravstvenih razloga, dok su advokati Borivoje Borović i Dražen Medojević tražili odlaganje zbog ranije preuzetih obaveza u drugim predmetima”, kazao je sudija Ivan Adamović.

Adisa je u februaru, po međunarodnoj potjernici, poslije sedam godina bjekstva, uhapsila podgorička policija.

Anes, Elmin, Jasmin i Mirsad Muratović osuđeni su na po godinu i osam mjeseci zatvora zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela, a Elvis Muratović na pet mjeseci.

Prema navodima iz optužnice, Muratovići su 27. jula 2014. godine nakon fizičkog obračuna koji se dogodio oko podneva istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, na benzinskoj pumpi Eko petrol u Rožajama pokušali da liše života sugrađane Anesa Kalača, Armina Kalača, Kemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša.

Adis Muratović je tom prilikom ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Kalač je, usljed zadobijenih povreda, tri dana kasnije preminuo u Kliničkom centru.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 2. decembar.

Bonus video: