Tender za nabavku video nadzora prilagodili jednom ponuđaču?

Milošević je obavijestio nadležne i da su dva člana međuresorskog tima izjavili da im je bilo prijećeno tokom provjere, da su analizom dokumentacije utvrdili neslaganje broja traženih, planiranih i isporučenih kamera, da se više puta mijenjao tender da bi se, kako se vjeruje, na kraju prilagodio samo jednom ponuđaču, i to onome koji se od 2016. godine do kraja prošle godine na skoro svim tenderima MUP- a javljao kao jedini ponuđa

14672 pregleda 13 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković

Nakon više mjeseci ispitivanja postupka realizacije tendera MUP-a za nabavku video nadzora za Podgoricu, Budvu i Bar koji je sproveden 2019. godine, državni sekretar MUP-a Rade Milošević dostavio je nadležnim organima dokumentaciju koja navodno ukazuje da su članovi Komisije koja je odlučivala o ponudama za nabavku video nadzora, vrijednog preko pet miliona eura, zloupotrijebili službeni položaj i počinili krivično djelo “nesavjestan rad u službi”, saznaje televizija "Vijesti".

Međuresorska komisija za provjeru javne nabavke sistema video nadzora, čiji je Milošević predsjednik, formirana je u februaru ove godine i do septembra je, kako tvrde, utvrdila brojne nepravilnosti u postupku sprovođenja tendera, kao i da od pet miliona – milion eura nije namjenski utrošeno.

Milošević je obavijestio nadležne i da su dva člana međuresorskog tima izjavili da im je bilo prijećeno tokom provjere, da su analizom dokumentacije utvrdili neslaganje broja traženih, planiranih i isporučenih kamera, da se više puta mijenjao tender da bi se, kako se vjeruje, na kraju prilagodio samo jednom ponuđaču, i to onome koji se od 2016. godine do kraja prošle godine na skoro svim tenderima MUP- a javljao kao jedini ponuđač.

Međuresorska komisija je, zbog, kako je objašnjeno, odsustva dokumentacije i specifičnosti tendera, posebno u dijelu realizacije plaćanja i analize analitičke kartice, predložila da sve provjeri i Državna revizorska institucija.

Bonus video: