TV Vijesti: Filip Knežević pucao na Oliveru Lakić?

Pored Kneževića, na spisku optuženih navodno će se naći još: Goran Rakočević, Luka Bulatović, Filip Bešović i Vesko Bubanja

74073 pregleda 13 komentar(a)
Uviđaj nakoon pokušaja ubistva Olivere Lakić, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakoon pokušaja ubistva Olivere Lakić, Foto: Savo Prelević

Specijalno tužilaštvo uspjelo da prikupi dokaze o tome ko je organizovao, a ko pucao u novinarku Oliveru Lakić, saznaje Televizija Vijesti.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama iz ovih izvora, Specijalno tužilaštvo narednih dana podići će optužnicu, u kojoj će Filip Knežević biti označen kao osoba koja je 8.maja 2018.godine pucala u Lakić.

Pored Kneževića, na spisku optuženih navodno će se naći još: Goran Rakočević, Luka Bulatović, Filip Bešović i Vesko Bubanja .

Kao počinilac ovog zločina,prvobitno je bio označen Filip Bešović.

"Osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, dana 08.05.2018. godine pratio oštećenu Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina Vijesti, do njenog stana koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge", kazao je tada Milovan Pavićević, rukovodilac Centra bezbjednosti Podgorica.

Predstavnici policije i tužilaštva prije više od dvije godine uvjeravali su i da je Bešovićeva grupa odgovorna za ubistvo Miodraga Kruščića .

Bešović je u otvorenom pismu istovremeno negirao da ima bilo kakve veze sa ranjavanjem Olivere Lakić.

Javnost je skoro godinu kasnije saznala da kriminalna grupa nije planirala da se zaustavi samo na ranjavanju novinarke, već je planirala njenu likvidaciju.

"Njihov motiv je je, prema dokazima tužilaštva, sprječavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona" navodi se u izjavi Saša Čađenovića, specijalni tužioca od 25.decembar.2020.godine.

U razrjesenju ovog slučaja navodno je presudno pomogao iskaz svjedoka saradnika Bajrama Piste, koji je tužiocima ispričao da su mu osumnjučeni za ubistvo novinarke, nudili 200.000 eura, jer je “vidjela neku svesku”.

Prema tom iskazu Vesko Bubanja u zatvoru je Pisti ispričao kako je Olivera Lakić “vidjela nešto što nije trebala” zbog čega je počeo da je prati kuda se kreće, fotografiše, i sve šalje, takođe osumnjičenom, Filipu Kneževiću.

Vesko Bubanja je, pored toga, svjedoku saradniku... kazao da je Filip Bešović bio šofer, da su pratili Oliveru Lakić i da je javio Filipu Kneževiću, vrijeme i momenat kada se ukazala prilika da je sama i da može nesmetano da joj se priđe... Nakon čega je Filip Knežević prišao otpozadi Oliveri Lakić i pucao joj u nogu.

Bubanja je, navodno, u razgovoru svjedoku saradniku Pisti, rekao i da je Knežević tom prilikom pucao iz pištolja koji ne izbacuje čaure napolje.

Bonus video: