Nastavljeno suđenje Koljenšiću, Delibašić: Slobodan Šaranović nije povezan sa ubistvom Bojovića

Delibašić je za svjedočenje doveden iz zatvora u Požarevcu u Viši sud u Beogradu

7201 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Još jedan svjedok saslušan je putem video linka u nastavku suđenja Ratku Koljenšiću, optuženom za krivična djela - kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013. godine.

Danas je svjedočio Miloš Delibašić putem video linka iz Beograda, pred Višim sudom u Podgorici.

On je za ovo svjedočenje doveden iz zatvora u Požarevcu u Viši sud u Beogradu.

Naveo je između ostalog da ostaje kod ranijeg iskaza u kojem demantuje navode svjedoka Miloša Vojinovića, koji je krajem oktobra takođe svjedočio putem video linka iz Beograda u nastavku ovog suđenja.

Delibašić navodi da se u dolascima u Crnu Goru nije radilo o likvidacijama i pripremama likvidacija, ocjenjujući da je Vojinović lažno svjedočio.

"Moje mišljenje je da Slobodan Šaranović nije povezan sa ubistvom Bojovića. Odgovorno tvrdim da Luka Bojović nema veze sa ubistvom Brana Šaranovića, radi se o nečemu drugom", rekao je danas Delibašić.

On je pred podgoričkim Višim sudom, pomenuo i presudu Apelacionog suda u Beogradu kojom je svjedok Miloš Vojinović osuđen zbog lažnog svjedočenja koje je vezano za ovaj predmet.

Delibašić je istakao da je Vojinović lažno svjedočio i da on nikad nije njemu rekao da su mu Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić govorili kako spremaju ili kako su učestvovali u likvidaciji Bojovića.

"Ovdje se radi o velikoj opstrukciji. Uviđaj o ubistvu Nikole Bojovića nije urađen u skladu sa zakonom. To je i stav suda u Beogradu. Šaranović mi nikada nije rekao da je planirao ili da je platio ubistvo Bojovića. Sve što je Miloš Vojinović pričao u tri izjave, koje su bile dostupne Crnoj Gori je laž", tvrdi Delibašić.

Dodao je da je otac osuđenog Miloša Vojinovića njega moralno zadužio.

"On je preminuo dok je Miloš bio u pritvoru. Ja sam Miloša zvao da dođe kod mene u Budvu na neko vrijeme kako bi se oporavio jer je imao problem sa drogom. Priča o vježbanju pucanja na planini, pištolju, to je laž", navodi se u njegovom ranijem svjedočunju, pri kojem je Delibašić ostao.

Dodao je da Vojinović nije došao u Crnu Goru zbog Luke Đurovića, Filipa Koraća, Nikole Bojovića, kako je Vojinović ranije naveo, već zbog liječenja od narkomanije.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

U optužnici se navodi i da je okrivljeni Ratko Koljenšić u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici piše i da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su se zajedno vratili u Crnu Goru.

Bonus video: