Apelacioni sud: Ulama pravosnažno oslobođen optužbe za ubistvo Medina

"Tužilaštvo nije pružilo nijedan konkretan, kako posredni tako i neposredni dokaz da je Ulama počino teško ubistvo u saizvršilaštvu. Optužnica se zasniva na indicijama i pretpostavkama", naveo je sudija Tabaš

11601 pregleda 4 komentar(a)
Ulama, Foto: Savo Prelević
Ulama, Foto: Savo Prelević

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda Crne Gore, Vladimir Ulama je oslobođen od optužbe za teško ubistvo Nemanje Medina u julu 2016. Godine, potvrđeno je “Vijestima” iz Apelacionog suda.

U ponovljenom sudskom procesu Ulama je ponovo oslobođen od optužbe za teško ubistvo Nemanje Medina u julu 2016. godine. Prvostepenu presudu je u Višem sudu u Podgorici izrekao presjednik vijeća sudija Predrag Tabaš.

“Na osnovu dokaza koji su po nalogu Apelacionog suda izvedeni, činjenično stanje se nije se promijenilo u odnosu na prethodni postupak. Tužilaštvo nije pružilo nijedan konkretan, kako posredni tako i neposredni dokaz da je Ulama počino teško ubistvo u saizvršilaštvu. Optužnica se zasniva na indicijama i pretpostavkama te je sud mogao donijeti jedinu moguću odluku koja oslobađa Ulamu od optužbi”, naveo je sudija Tabaš.

Apelacioni sud je ukinuo prethodnu oslobađajuću presudu Vladimiru Ulami, zbog krivičnog djela teško ubistvo, dok je potvrdio presudu Višeg suda kojom je Ulama osuđen na šest mjeseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja.

U martu 2019. godine, Vladimir Ulama i Darko Mijović, oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela.

Mijović je u maju 2109. godine ubijen u Njemačkoj, dok je Bogdan Milić ubijen u junu 2019. u Cetinju, u lokalu „Portun“.

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i Darko Mijović su na podmukao način i sa umišljajem su ubili Medina. Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama. Zatim su namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja. Ulama i Mijović su optuženi da su Medina 8. jula 2016. povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog "reno-megana", odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića. Bogdan Milić je optužen da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela.

Bonus video: