Početak suđenja Mujoviću odložen za deveti decembar

Prema navodima optužnice, osim Radovana Mujovića, okrivljeni su Aleksandar Đurđevac, Jovan Božić, Davor Avdić i Stefan Lalatović

7586 pregleda 1 komentar(a)
Mujović izlazi iz suda (arhiva), Foto: Luka Zeković
Mujović izlazi iz suda (arhiva), Foto: Luka Zeković

Početak suđenja Nikšićaninu Radovanu Mujoviću i ostalim okrivljenim, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i prodaju droge, koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za deveti decembar, odlučilo je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Zoran Radović.

Branilac po službenoj dužnosti okrivljenog Davora Avdića, advokat Miloš Vuksanović tražio je od suda odlaganje glavnog pretresa da bi ostvario uvid u spise predmeta.

Specijalna tužiteljka Nataša Bošković rekla je da nije došlo do zaključenja sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenim Jovanom Božićem i njegovim braniocem i predložila sudu da se otpočne sa glavnim pretresom.

Prema navodima optužnice, osim Radovana Mujovića, okrivljeni su Aleksandar Đurđevac, Jovan Božić, Davor Avdić i Stefan Lalatović.

Mujović je od početka 2018. do 25. avgusta 2019. na teritoriji Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Republike Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

"Za organizaciju je vrbovao druga lica, lično ili preko ostalih pripadnika organizacije. Kriminalna organizacija se bavila švercom narkotika, a Radovan Mujović je planirao izvršenje krivičnih djela, obezbjeđivao novac i telefonske aparate sa inostranim SIM karticama, davao naredbe i uputstva za izvršenje krivičnih djela – piše u optužnici. Radovan Mujović je od početka 2018. do 25. avgusta 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije BiH, Hrvatske Republike Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći. U organizaciju je vrbovao druga lica lično ili preko ostalih pripadnika organizacije. Kriminalna organizacija se bavila švercom narkotika a Radovan Mujović je planirao izvršenje krivičnih djela, obezbjeđivao novac i telefonske aparate sa inostranim sim karticama, davao naredbe i uputstva za izvršenje krivičnih djela", navodi se u optužnici.

Bonus video: