Slučaj pogibije radnika CEDIS-a: Krivična prijava protiv tri osobe i "Euromix"-a

M.O. se kao radnik CEDIS-a, sa ostalim radnicima iz navedene firme, nalazio se u mjestu Zaljevo radi otklanjanja kvara na dalekovodu, gdje je prilikom popravke došlo do strujnog udara od kojih posljedica je M.O. preminuo

5985 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ems.rs
Foto: ems.rs

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv A.M. (40) iz Bara, K.Ž. (26), „Euromix Beton“ d.o.o Bar i P.S. (47) izvršnog direktora u tom preduzeću zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu a u vezi krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti".

"Naime, 25. avgusta 2021. godine oko 09.20 časova, prilikom izvođenja radova na otklanjanju kvara na dalekovodu u mjestu Zaljevo, osumnjičena lica nisu postupali po propisima i tehničkim pravilima o mjerama zaštite na radu i opšte priznatim tehničkim pravilima, iako su bili svjesni da mogu izazvati opasnost za život i tijelo ljudi, ali su olako držali da do posledica neće nastupiti, te je usled navedenih propusta došlo do povređivanja M.O. iz Bara koji je tom prilikom smrtno stradao", piše u saopštenju Uprave policije.

M.O. se kao radnik CEDIS-a, sa ostalim radnicima iz navedene firme, nalazio se u mjestu Zaljevo radi otklanjanja kvara na dalekovodu, gdje je prilikom popravke došlo do strujnog udara od kojih posljedica je M.O. preminuo.

Bonus video: