Opet odloženo suđenje optuženima za ubistvo Vuletića

Prema navodima optužnice okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića

3055 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje Vuku Lalatoviću i ostalim optuženim za ubistvo Ranka Vuletića u Nikšiću, odloženo je za 1. decembar u Višem sudu u Podgorici, usljed zdravstvenog stanja jednog od okrivljenih od virusa kovid 19.

Prema navodima optužnice okrivljeni Andrija S. Marković i Miloš M. Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića.

"Okrivljeni Lalatović je 1.08.2019. oko 10 sati u Njagoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Viuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se pretstavio i ttražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj ''crvena zastava'', koje je neovlašćeno držao i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt. Marković je optužen za teško ubistvo putem potstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja", piše u optužnici.

Bonus video: