Belivuku i Miljkoviću odložena kontrola optužnice za 25. novembar

Predsjednik vanraspravnog vijeća sudija Boris Savić je kazao da mu je prije početka ročišta advokat Lekić poslao dopis u kojem obavještava sud da nije mogućnosti da prisustvuje kontroli optužnice jer je u tom periodu zakazano saslušanje jednog njegovog klijenta u Osnovnom državnom tužilaštvu

4586 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ročište za kontrolu optužnice koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici okrivljenima za pripremanje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odloženo je zbog opravdanog odsustva advokata Damira Lekića, branioca okrivljenog Janka Vukadinovića. Naredno ročište je zakazano za 25. novembar.

Predsjednik vanraspravnog vijeća sudija Boris Savić je kazao da mu je prije početka ročišta advokat Lekić poslao dopis u kojem obavještava sud da nije mogućnosti da prisustvuje kontroli optužnice jer je u tom periodu zakazano saslušanje jednog njegovog klijenta u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Djelovanje kriminalne prganizacije je planirano na neodređeno vrijeme. Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog djela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanovićč i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić.

Dodaje se da je Jovanović počinio krivično djelo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Bonus video: