navodni član škaljarskog kriminalnog klana

Uhapšen Mrvaljević, osumnjičen da je dio grupe koja je planirala ubistvo Kašćelana

Mrvaljević su lisice na ruke stavljene nakon što je izdržao robiju u Zatvoru za kratke kazne

51578 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nikšićanin Jovan Mrvaljević uhapšen je na kapiji spuškog zatvora zbog sumnje da je dio grupe koja je planirala ubistvo Slobodana Kašćelana.

Mrvaljević su lisice na ruke stavljene nakon što je izdržao robiju u Zatvoru za kratke kazne.

Mrvaljević, navodni član škaljarskog kriminalnog klana hapšen je i ranije, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je planirala ubistvo Veljka Belivuka.

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala sumnjiče Mrvaljevića da je dio organizovane kriminalne grupe koju su, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, formirali Kotoranin Jovan Vukotić i Podgoričaninin Janko Vukadinović.

Vukotića policija označava šefom škaljarskog kriminalnog klana. Navodno, Mrvaljevićeva uloga bila je da u Kotoru i Podgorici prati jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana - Kašćelana.

Krajem prošle godine pripadnici tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su Mrvaljevića i Nikšićanina Mila Jovanovića, kod kojih su pronašli oružje i kriptovani telefon.

Nedugo nakon hapšenja tvrdili su da su ih službenici tog Sektora tukli, maltretirali, mučili, ucjenjivali, prijetili silovanjem i ubistvom, ali i da će nauditi njihovim porodicama, tražeći da lažno svjedoče da rade za Kotoranina Jovana Vukotića i da imaju zadatak da ubiju nekog kavačanina.

Iz UP su odbacili njihove optužbe, navodeći da su te noći spriječili izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela, koje je moglo nastati kao posljedica sukoba članova organizovanih kriminalnih grupa i u automobilu u kom su bili Mrvaljević, Jovanović i Vladan Mijušković (36) pronašli pištolj brušenog broja, fantomke, rukavice, kriptovane telefone.

Istakli su i da ih lažne optužbe i prijave neće zaustaviti, već da će aktivnosti nastaviti "nesmanjenim intenzitetom, koordinirano i planski, a sve u cilju potpunog neutralisanja ovih kriminalnih grupa".

Iz UP su objasnili da su službenici SBPOKK te noći u koordiniranoj aktivnosti sa službenicima CB Nikšić, preduzimajući mjere i radnje na sprječavanju izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, koja su mogla nastati kao posljedica sukoba članova organizovanih kriminalnih grupa, na putnom pravcu Vilusi - Nikšić kontrolisali "toyotu" tivatskih registarskih oznaka, u kom su se nalazili Jovanović, Mrvaljević i Vladan Mijušković (36).

Pregledom su, tvrde, pronašli pištolj 'WALTER', na kom je bio uklonjen fabrički broj, sa 9 metaka u okviru, tri kriptovana telefona, tri fantomke i više pari nekorišćenih rukavica:

"A koji predmeti su prema raspoloživim saznanjima trebali biti korišćeni u izvršenju planiranog krivičnog djela".