Porukama do mafije i prljavih policajaca

Istražitelji navodno na putu da rasvijetle brojne zločine uz pomoć međunarodnih partnera

65262 pregleda 20 komentar(a)
Jedna od fotografija razmijenjenih putem aplikacije Sky: Mile Radulović zvani Kapetan (STROGO ZABRANJENO PREUZIMANJE FOTOGRAFIJE), Foto: Privatna arhiva
Jedna od fotografija razmijenjenih putem aplikacije Sky: Mile Radulović zvani Kapetan (STROGO ZABRANJENO PREUZIMANJE FOTOGRAFIJE), Foto: Privatna arhiva

Brojni zločini škaljarskog i kavačkog krminalnog klana, među kojima su ubistva, priprema likvidacija, transporti droge, zastrašivanja, ali i šurovanje pripadnika bezbjednosnog sektora sa njima, uskoro bi mogla biti otkrivena - navodno, o svemu su razgovarali preko kriptovane Sky ECC aplikacije, a transkripti su u rukama međunarodnih istražitelja.

To je “Vijestima” kazao sagovornik iz bezbjednosnog sektora nakon što su vođe kavačkog klana prekjuče u SDT-u, navodno, saslušane zbog još jednog ubistva - nekada visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Mila Radulovića, zvanog Kapetan.

I to ubistvo, tvrde izvori “Vijesti”, rasvijetljeno je zahvaljujući transkriptima poruka koje su kavčani razmjenjivali. Osim toga, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala navodno obezbijedili su i dodatne, materijalne dokaze.

Prema informacijama iz istrage, utvrđeno je koja četvorica od trinaest osumnjičenih, su od Spuža do Kotora prevezla sada pokojnog Radulovića, ali i ko ga je i na koji način ubio.

Radulović je navodno par dana bio zarobljen dok su kavčani sa njegovog kriptovanog broja “navlačili” škaljarce.

On je otet 14. oktobra 2020. godine, nakon što je škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, sačekao u kući Ratka Živkovića, saradnika kavačkog kriminanog klana.

U toj kući, u spuškom naselju Stanjevića rupa, Barani su upali u zamku - sačekali su ih i Beograđani Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković zvani Mesar i Nebojša Janković.

U optužnici koju je protiv Belivukove kriminalne grupe podiglo beogradsko tužilaštvo, transkripti su razgovora Velje Nevolje i Mesara, u kojima se oni ostatku klana hvale da su u Crnoj Gori ubili dvojicu “bitnih”, a da će i uskoro “odrati” i Kapetana.

Istog dana, dio klana u Beogradu je zvjerski mučio, a potom i ubio Lazara Vukićevića, koga su u kuću u tamošnjem naselju Ritopek namamili upravo preko Radulovićevog telefona.

”Je li brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem, vidi odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni”, poruka je koju 14. oktobra u 22.17 ostalim članovima klana šalje Miljković.

Prethodno, on i Belivuk tokom čitavog dana izdavali su naredbe dijelu ekipe koji je u prestonici Srbije ostao da namami i ubije Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca.

Vukićević je nasjeo na njihovu podmetačinu - fotografiju vezanog Belivuka i poruku poslatu sa broja Mila Radulovića. Šarac nije.

”Braćo, Šarac se us*o, ne sme da dođe, pazi kad ne vjeruje ni Kapetanu. Eto, sve ti je jasno”, piše u poruci koju je Miljković 14. oktobra u 15.05 poslao u grupni čat “222” napravljenu na Sky ECC aplikaciji.

Par minuta kasnije šalje poruku:

”Zamisli ti, on Miletu koji mu je šef, on piše da kaže nešto što samo oni znaju, zamisli idiota, imbecila”.

Nakon prepiske o Šarcu, dogovaraju se da promijene adresu koju su rekli i njemu i Vukićeviću, da ih ne bi “ocinkario policiji”.

”Da l’ da onda promenimo adresu, zato što ovu adresu zna i Šarac? Da l’ da mu kaže Mile da je Šarac možda cinkaroš, čim se tako isparanoisao”, pita Srđan Lalić u 15.26 sati i odmah odbija odgovor od Miljkovića - “Može, to ćemo sada da uradimo, bravo. Recite samo koju adresu?”

Sagovornici “Vijesti” tvrde da se iz tih poruka jasno vidi da pojedini članovi škaljarskog klana nisu ni sumnjali da im sa Kapetanovog broja pišu kavčani.

Abazović: Hvala međunarodnim partnerima

Potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović rekao je juče da se zahvaljuje međunarodnim partnerima koji su Crnoj Gori ustupili dio dokaza o nepočinstivima dva kriminalna klana.

Abazović
Abazovićfoto: Luka Zeković

Poručio je da bezbjednosni sektor nastavlja snažnu borbu protiv svih kriminalnih grupa:

”Moram podsjetiti da je hapšenje kavčana u aprilu istorijska akcija. Sjetimo se da je ona, međutim, okončana tako što je istražni sudija uhapšene pustio na slobodu, pa su policajci morali u nove potrage za kriminalcima, ali ih tada nisu našli sve. Sve akcije nakon toga pokazuju odlučnost policije da suzbije organizovani kriminal, ali i potrebu da nam u tome pomognu nezavisno tužilaštvo i nezavisni sudovi”, rekao je “Vijestima” Abazović.

Bonus video: