Fidija: Nemamo dodirnih tačaka sa procesom eksploatacije šljunka

"Naša kompanija ima višegodišnju odličnu saradnju sa pojedinim pomenutim firmama, od kojih je nabavljala beton i frakcije ali se nije bavila istražnim radnjama i utvrdivala kako pomenute kompanije vrše eksploataciju šljunka"

6597 pregleda 4 komentar(a)
Foto: fidija.me
Foto: fidija.me

Građevinska kompanija "Fidija", reagovala je na navode iznijete na konferenciji za novinare organizovanoj povodom hapšenja više osoba koja se dovode u vezu sa nelegalnom eksploatacijom šljunka iz korita rijeka Morače i Cijevne.

Iz Fidije su naveli da nemaju "nikakvih dodirnih tačaka sa procesom eksploatacije šljunka iz korita rijeke Morače niti druge rijeke u Croj Gori".

"Dakle, niti je to ikada radila niti je imala dozvolu za navedene radnje. IGP Fdija nikada nije bila angažovana na izvodenju radova ni na jednom metru auto puta. Naša kompanija ima višegodišnju odličnu saradnju sa pojedinim pomenutim firmama, od kojih je nabavljala beton i frakcije ali se nije bavila istražnim radnjama i utvrdivala kako pomenute kompanije vrše eksploataciju šljunka", navodi se u reagovanju Fidije.

Dodaju i da sprovođenje tih istraga nije u njihovoj nadležnosti već da je u njihovoj nadležnosti "isključivo istraživanje cijena na tržistu i odabir za nas ekonomski najisplativije ponude".

"Na samom kraju, uzevši sve gorenavedeno zaista nam nije jasan kontekst u kojem se pominje naša kompanija i čvrsto vjerujemo da je u pitanju bila samo nepažnja", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: