Anima: Manjine u Pljevljima više od godinu trpe različite vidove nasilja

"Vlast mora da obezbijedi sigurnost Sabine Talović i njene porodice koja je izložena dugogodišnjem targetiranju, maltretiranju, prozivkama i prijetnjama"

2924 pregleda 4 komentar(a)
Foto: animakotor.org
Foto: animakotor.org

Centar za žensko i mirovno obrazovanje iz Kotora - Anima osudila je napad na na dugogodišnju aktiviskinju Sabinu Talović u Pljevljima.

U saopštenju Anime se navodi da to bije izolovani incident, već jedan u nizu napada na Sabinu Pljevljima.

Iz Anime su u saopštenju naveli da u Pljevljima "preko godinu dana divljačkim i nekažnjivim nacionalističkim ispadima se narušava mir i sigurnost", a da manjine trpe različite vidove nasilja.

"Državni organi do sada nisu našli adekvatan odgovor na ove izlive nacionalističkog iživljavanja, na učestale prijetnje i govor mržnje upućen građanima/kama muslimanske nacionalne i vjerske zajednice iz Pljevalja. Pohvaljujemo brzu intervenciju policije, ali smatramo da na tome ne smije stati. Vlast mora da obezbijedi sigurnost Sabine Talović i njene porodice koja je izložena dugogodišnjem targetiranju, maltretiranju, prozivkama i prijetnjama. Sabina je naša sestra, saborka i aktivistkinja koja je tu kada je najteže i najpotrebnije, i ova je država dužna da zaštiti one koje štite najugroženije", navodi se u saopštenju.

Iz Anime apeluju na sve da se urazume i da ne dozvole da se ovo ponovi.

"Nekažnjivost ne smije ostati pravilo. Danas je to bila Sabina, sjutra može biti bilo ko", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: