VDT Bijelo Polje preuzelo slučaj: Plavljanin maloljetnicu odveo kući kao drugu ženu?

"Vijestima" je rečeno da je obavljen razgovor sa djevojčicom od strane stručnih lica, psihologa i socijalnog radnika, u kome je djevojčica potvrdila da već više od godinu živi sa tim čovjekom

19568 pregleda 13 komentar(a)
Plav, Foto: Shutterstock
Plav, Foto: Shutterstock

Više drzavno tužilaštvo (VDT) Bijelo Polje je po prijavi policije u Plavu preuzelo slučaj četrnaestogodisnje djevojčice koju je navodno stariji Plavljanin odveo kod sebe kao drugu ženu.

"Vijestima" je rečeno da je obavljen razgovor sa djevojčicom od strane stručnih lica, psihologa i socijalnog radnika, u kome je djevojčica potvrdila da već više od godinu živi sa tim čovjekom.

Slučaj je prijavila baba djevojčice, a policija je protiv Plavljanina podnijela krivičnu prijavu po krivičnom djelu "vanbračna zajednica sa maloljetnim licem".

Kako se nezvanično saznaje, urađen je i ljekarsko konzilijarni pregled djevojčice, i sada se čeka kakav stav će zauzeti VDT.

Djevojčica već duže od godinu živi kod tog čovjeka i sada se nalazi kod njega.

Tada je imala svega 13 godina, a nedavno je napunila 14.

Javnost u Plavu je uznemirena zbog ovog slučaja o kojem je policija obaviještena tek prije 15 dana, od kada su zbog osjetljivosti preduzeli, kako su Vijestima kazali, sve do sada neophodne mjere i radnje.

Bonus video: