slučaj pucnjave koja se dogodila 18. novembra

Osumnjičeni za pokušaj ubistva u Beranama u bjekstvu, uhapšen osumnjičeni za saučesništvo

"Izlaskom na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj od strane višeg državnog tužioca utvrđeno je da je iz jednog vozila u pokretu došlo do upotrebe vatrenog oružja pri čemu je ispaljeno oko 20 projektila iz automatske puške..."

27221 pregleda 6 komentar(a)
Auto u kojem su bili Sujkovići i Kastrat, Foto: Uprava policije
Auto u kojem su bili Sujkovići i Kastrat, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 21.11.2021. 12:36h

Marko Zekić (30) iz Berana osumnjičen je da je 18. novembra pokušao da ubije Kenana Sujkovića, Ismeta Sujkovića i Mirzu Kastrata, dok je njegov sugrađanin Miomir Đukić (32) uhapšen zbog sumnje za saučesništvo.

Zekić je trenutno u bjekstvu.

U pucnjavi koja se dogodila 18. novembra oko 22 sata u blizini Opšte bolnice u Beranama, prema tadašnjim informacijama "Vijesti", teško je ranjen Kenan Sujković, dok je Mirza Kastrat lakše ranjen. Kako je tada "Vijestima" rekao sagovornik iz policije, njih dvojica i Ismet Sujković nalazili su se u jednom automobilu kada je na njih otvorena vatra iz drugog automobila u pokretu.

Kenan Sujković je prema tadašnjim informacijama "Vijesti" zadobio tri ustrelne rane u predjelu leđa, dok je Mirza Kastrat ranjen u ruku i nogu.

Iz UP su danas kazali da su Kenan Sujković i Mirza Kastrat teže ranjeni, a da je Ismet Sujković lakše ranjen.

U istom saopštenju se navodi da je policija u Beranama 18. novembra oko 22 časa obaviještena da je u ulici Svetog Save došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je više osoba povrijeđeno.

"Izlaskom na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj od strane višeg državnog tužioca utvrđeno je da je iz jednog vozila u pokretu došlo do upotrebe vatrenog oružja pri čemu je ispaljeno oko 20 projektila iz automatske puške nepoznate marke i kalibra u pravcu vozila gdje su bila oštećena lica K.S. (27), I.S. (24) i M.K. (24). K.S. i M.K. su zadobili ovom prilikom teške tjelesne povrede dok je I.S. zadobio lake tjelesne povrede", ističe se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je M.Z. (30) izvršio krivično djelo "teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

"Ovo lice se nalazi u bjekstvu i preduzimaju se intenzivne aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovog lišenja slobode. Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sumnjiči se M.Đ. (32) iz Berana i on je lišen slobode", zaključuje se u saopštenju.