Uhapšen vlasnik svadbenih salona u Nikšiću: Osumnjičen za kršenje mjera

K.B. se sumnjiči da je uprkos mjerama koje propisuju zabranu svadbenih okupljanja omogućio da se u njegovim objektima održe svadbena veselja

21573 pregleda 30 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je juče uhapsila Nikšićanina K.B., vlasnika dva svadbena salona u tom gradu zbog kršenja mjera donešenih u cilju borbe protiv koronavirusa.

On je osumnjičen za krivično djelo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".

Tužilac mu je odredio zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je uprkos mjerama koje propisuju zabranu svadbenih okupljanja omogućio da se u njegovim objektima održe svadbena veselja.

Aktuelnim mjerama donešenim u cilju borbe protiv koronavirusa u Crnoj Gori, zabranjeno je održavanja svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je "policija juče u Nikšiću zajedno sa službenicima komunalne i turističke inspekcije vršila kontrolu poštovanja epidemioloških mjera u borbi protiv Kovid-a 19, te je kontrolom svadbenog salona „Knjaz“ konstatovano kršenje mjera jer se u objektu nalazilo oko 100 osoba na svadbenom veselju".

Osim toga , dodali su, kontrolisan je i svadbeni salon „Exclusive centar“ gdje je, kako su rekli, takođe uočeno kršenje mjera, organizovano svadbeno veselje sa oko 120 gostiju.

"Upoznat je nadležni tužilac po čijem su nalogu prikupljena obavještenja od vlasnika ovih objekata K.B. (36). K.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i uz krivičnu prijavu je priveden postupajućem tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovog lica do 72 sata. Od organizatora svadbenih veselja će biti prikupljena obavještenja na zapisnik sa čime će postupajući tužilac biti upoznat", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: