Uhapšeno devet osoba zbog ulične prodaje narkotika

Naveli su i da su od početka postupanja po akciji “Street” u februaru 2020. godine, do danas, policijski službenici u više odvojenih akcija imali ukupno 20 zaplijena opojnih droga kokain i marihuana

9602 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Podgorička policija uhapsila je devet osoba, dok se jedna nalazi u bjekstvu, a oni se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su juče realizovali višemjesečnu akciju pod kodnim nazivom "Street", a da je kriminalistčka obrada ukazala na sumnju da su se "ova lica na području Podgorice bavila tzv. uličnom prodajom narkotika".

Naveli su i da su od početka postupanja po akciji “Street” u februaru 2020. godine, do danas, policijski službenici u više odvojenih akcija imali ukupno 20 zaplijena opojnih droga kokain i marihuana.

"Juče su lišeni slobode J.K. (26), M.R. (24), B.O. (21) i I.V. (42) iz Podgorice kojima se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i oni su uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Podgorici", navodi se u saopštenju UP.

Kako navode, izvršeni su pretresi prostorija koje koriste osumnjičeni, te je prilikom pretresa stana koji koristi J.K. pronađen i oduzet mobilni telefon i putničko motorno vozilo, prilikom pretresa stana M.R. pronađeno je i oduzeto je više mobilnih telefona koji su korišteni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela, dok je pretresom stana B.O. pronađeno i oduzeto jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain kao i dva mobilna telefona.

Prilikom pretresa stana I.V., dodaju iz UP, pronađeno je i oduzeto pet pakovanja kokaina, jedno pakovanje marihuane, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga, kao i mobilni telefon korišten u izvršenju krivičnog djela.

"Policija je izvršila i pretres stana koji koristi I.T. (24) iz Podgorice kojom prilikom ovo lice nije zatečeno u stanu. Oduzeta je putna isprava – pasoš, izdata na ime I.T i jedan mobilni telefon. Za ovim licem je raspisana potraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštili su oni.

Iz UP su kazali da je prilikom realizacije ovog predmeta podnijeto i 14 prekršajnih prijava protiv 14 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Bonus video: