Optuženi pregovaraju o priznanju krivice

Uz pomoć falsifikovane dokumentacije pokušali da sa bankovnih računa kompanija "Bemaks" i "Agro Mont" prisvoje 199.291 euro, dok su sa računa preduzeća "Neregelija" uspjeli da skinu 11.869,59 eura

8800 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Optuženi za kriminalno udruživanje Miloš Knežević pregovara sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju krivice, saopšteno je juče u podgoričkom Višem sudu.

Zbog toga je danas za 24. januar odgođeno suđenje njemu i ostalim okrivljenima Mošu Paoviću, Enesu Fetahoviću i Marku Ristiću.

Predsjednik specijalnog vijeća, sudija Zoran Radović rekao je da ga je u telefonskom razgovoru specijalna tužiteljka Lidija Vukčević obavijestila da je u toku proces pregovaranja za zaključenje sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenim Kneževićem, što je potvrdio i njegov branilac advokat Dragan Smolović.

Branilac okrivljenog Paovića, advokat Miloš Vuksanović sudu je kazao da je započet proces pregovaranja sa specijalnim državnim tužiocem.

Dodao je da je i advokat Dragan Mitrić, branilac okrivljenog Ristića, inicirao postupak pregovaranja.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Paovića i ostalih okrivljenih, koji su, piše u tom dokumentu, uz pomoć falsifikovane dokumentacije pokušali da sa bankovnih računa kompanija "Bemaks" i "Agro Mont" prisvoje 199.291 euro, dok su sa računa preduzeća "Neregelija" uspjeli da skinu 11.869,59 eura.

Paović se tereti za prevaru putem podstrekavanja, Fetahović za produženo krivično djelo prevara, Knežević za prevaru u pokušaju, dok je Ristić optužen za prevaru putem pomaganja.

Bonus video: