sprovedeni na dalju nadležnost ODT

UP: Tri osobe uhapšene, u promet stavljali falsifikovane novčanice od 50 eura

Kako se sumnja, oni su kupovali i na drugi način nabavljali falsifikovane novčanice koje su kasnije stavljali u promet na prodajnim mjestima više pravnih lica na teritoriji Podgorice

8296 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je identifikovala i uhapsila V.D., Ž.Ć. i S.R. sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje novca.

"V.D. (21), Ž.Ć. (24) i S.R. (19) su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi na teritoriji Glavnog grada stavljali u promet falsifikovane novčanice u apoenima od 50 eura. Sprovodeći operativne mjere i radnje službenici Uprave policije identifikovali su lica za koja se sumnja da su stavljala u promet falsifikovane novčanice", saopštili su iz Uprave policije.

Kako se sumnja, oni su kupovali i na drugi način nabavljali falsifikovane novčanice koje su kasnije stavljali u promet na prodajnim mjestima više pravnih lica na teritoriji Podgorice.

"Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenih lica su procesuirane krivične prijave i oni su sprovedeni na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje novca", kazali su iz policije i istakli da će u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na ovom predmetu kako bi se do kraja rasvijetlitle činjenice i okolnosti u vezi sa konkretnim događajem i otkrili eventualno drugi izvršioci ovog krivičnog djela.