Lažnim nalozima "skidali" desetine hiljada eura?

"Tokom izviđajnog postupka utvrđeno je da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Njemačke i Austrije...", navodi se u saopštenju Uprave policije

19426 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv, kako piše u saopštenju, pripadnika kriminalne organizacije - Stefana (30) i Nemanje Dumančića (29), Vladimira Lalovića (27) i Miloša Vujovića (29), iz Nikšića.

Iz Uprave policije saopšteno je da su krivičnu prijavu protiv njih podnijeli Specijalnom državnom tužilštvu, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

Pojašnjeno je da Stefana Dumančića sumnjiče da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i dva krivična djela prevara.

Nemanju Dumančića sumnjiče da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i pet krivičnih djela prevara u pokušaju, Lalovića da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje, dvije prevare i četiri prevare u pokušaju, a Vujovića za krivična djela kriminalno udruživanje, prevara i dvije prevare u pokušaju.

"Tokom izviđajnog postupka utvrđeno je da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Njemačke i Austrije... Navedena lica su na štetu pravnih lica iz Njemačke i Austrije, sumnja se, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62.762 eura, odnosno oni su putem falsifikovanih fax naloga, sa računa više pravnih lica iz Njemačke i Austrije otvorenih kod poslovnih banaka, lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Njemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori - svrha uplate 'pomoć porodici', navedena novčana sredstva i nakon prispijeća sredstava na račune u cijelosti gotovinski podignuli".

U saopštenju je pojašnjeno da je ta grupa, pored "uspjelih" transakcija, izvršenih na prevaran način - na isti način izvršila više pokušaja transfera novčanih transakcija u iznosu od oko 70.000 eura.

"Sa računa pravnih i fizičkih lica iz Austrije i Njemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su ova lica imala otvorene račune", piše u saopštenju.

Bonus video: