Kljajević: Hvala policiji na efikasnom postupanju u procesuiranju krivolovaca u NP Biogradska gora

Iz NPCG su istakli da je za čuvanje prostora nacionalnih parkova, od posebnog značaja uloga svih subjekata u sistemu zaštite prirode i da u tom javnom preduzeću očekuju u narednom periodu čvršću i intenzivniju saradnju

5424 pregleda 2 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih organa mogu se efikasno čuvati prostori nacionalnih parkova, a samim tim i najznačajnjije biljne i životinjske vrste u crnogorskim zaštićenim područjima, popručeno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kolašinska policija juče je saopštila da je identifikovala osobe koje su sredinom novembra odstrijelile jelena u Nacionalnom parku Biogradska gora.

Uhapšeni su Beranci Vuk Delević (21), Marko Bojičić (23) i Luka Raičević (22), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov.

"Nacionalni parkovi Crne Gore zahvalni su svim nadležnim državnim organima, posebno Odjeljenju bezbjednosti Kolašina na čelu sa načelnikom Zoranom Braunovićem na pruženoj pomoći Službi zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora i efikasnom postupanju prilikom procesuiranja u vezi sa slučajem krivolova jelena u ovom zaštićenom području. Očekujemo da će i pravosudni organi preduzeti sve mjere iz svojih nadležnosti", kazala je direktorica JPNPCG Jelena Kljajević.

Iz NPCG su istakli da je za čuvanje prostora nacionalnih parkova, od posebnog značaja uloga svih subjekata u sistemu zaštite prirode i da u tom javnom preduzeću očekuju u narednom periodu čvršću i intenzivniju saradnju.

Bonus video: