Hot i Canović privedeni zbog nelegalne eksploatacije šljunka u Gusinju

Oni su, prema informacijama Vijesti, saslušani zbog pronalaska mehanizacije na teritoriji Gusinja u vodotoku rijeke Grnčar, prilikom kontrole 21. oktobra. Milošević najavio strože kontrole u više gradova

42922 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Policija je danas, zbog nelegalne eksploatacije šljunka u rijeci Grnčar u Gusinju, privela odgovorne u preduzećima Monte Sem i Canović gradnja, saznaju Vijesti.

Radi se o Seadu Hotu iz Monte Sema i Dževatu Canoviću iz Canović gradnje.

Oni su pozvani u policiju na usmeni zahtjev osnovne državne tužiteljke iz Plava Drite Rugovac.

Oni su, prema informacijama Vijesti, saslušani zbog pronalaska mehanizacije na teritoriji Gusinja u vodotoku rijeke Grnčar, prilikom kontrole koja je izvršena 21. oktobra, od strane službenika Centra bezbjednosti Berane, Odjeljenja bezbjednosti Plav sa inspektorom Uprave za inspekcijske poslove.

Predmet je dostavljen ODT Plav, nakon čega je od strane istog naloženo da se izuzmu sve prekršajne i krivične prijave koje su procesuirane od strane Uprave za inspekcijske poslove od 2011. godine do danas na teritoriji Opštine Plav, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, čeka se krivična prijava tužilaštva.

Državni sekretar i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma Rade Milošević potvrdio je Vijestima informaciju o aktivnostima policije u Gusinju.

Milošević
Miloševićfoto: Luka Zeković

On je najavio i strože kontrole u više gradova Crne Gore.

Bonus video: