Snimljeni kako vade šljunak?

"Vijestima" nezvanično rečeno da su Demo Murić i Samir Dautović uhapšeni u akciji suzbijanja nelegalne ekspolatacije šljunka, izvedenoj na teritoriji opštine Rožaje

31148 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vlada Crne Gore
Ilustracija, Foto: Vlada Crne Gore

Zbog nelegalne eksploatacije šljunka u rožajskom Osnovnom državnom tužilaštvu saslušani su Demo Murić i Samir Dautović, rečeno je nezvanično “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su nakon toga pušteni na slobodu.

”Vijestima” je nezvanično rečeno da su njih dvojica uhapšena u akciji suzbijanja nelegalne ekspolatacije šljunka, izvedenoj na teritoriji opštine Rožaje.

Sagovornik Vijesti kazao je da su inspektori prvobitno fotofokumentovali da Murić i Dautović eksploatišu pijesak i šljunak, u blizini Osnovne škole u Baću u mjestu Svinski brod.

”O događaju je obaviješten osnovni državni tužilac Aldin Kalač, kojem će biti dostavljeni svi spisi, nakon čega će se izjasniti da li su i ako jesu koje krivično djelo počinili prijavljeni”, objasnio je sagovornik “Vijesti”.

Državni zvaničnici nedavno su saopštili da su brojne građevinske kompanije, ali i pojedinci iz riječnih korita nelegalno izvukli tone pijeska i devastirali riječne tokove, kao i da je svaki kamen izvučen iz crnogorskih rijeka od kraja 2020. godine, izvađen je nezakonito.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović objasnio je tada da je resor kojim rukovodi prije šest mjeseci počeo da istražuje problem eksploatacije prirodnih resursa i da je formirana rada grupa koja utvrđuje činjenično stanje...

”Morača i Cijevna su samo vrh ledenog brijega. Sve naše rijeke - Lim, Grnčar, Tara... biće predmet kontrola. Od kraja 2020. godine nijedan kamion šljunka nije legalno izvađen. Svaki kamion sa šljunkom koji vidite na ulicama, nelegalan je”, kazao je Stijović na konferenciji za novinare 18. novembra.

Bonus video: