Suđenje za ubistvo Lekovića, Ćetković: Doživio sam šok, ugledao sam strašan prizor

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pitolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio

10102 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Svjedok Radosav R. Ćetković, radnik komunalnog preduzeća u Herceg Novom, ispričao je danas u Višem sudu u Podgorici, pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša, da je doživio šok kada je na mjestu vozača policijskog "dastera" vidio ubijenog policajca Milutina Lekovića.

"Ljudi, doživio sam šok. Poznavao sam ga, a tog jutra sam ga i sreo. Na instrumental tabli i šoferšajbni sam ugledao strašan prizor", rekao je danas svjedok u nastavku suđenja optuženima Ljuanu Hasanaju, njegovom bratu Ljuljzimu i majci Nuri, zbog ubistva policajca Milutina Lekovića.

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pitolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio.

Svjedok je ispričao da je toga dana vozio kamion preduzeća "Čistoća" i da su praznili smeće u centru Igala kod tržnog centra "Sole mare".

"Stvorila se kolona, ta ulica je jednosmjerna. Ja sam produžio naprijed 200 metara i stao na proširenju koje vodi ka šetalištu. Sve se dogodilo u trenu, u sekundi ili dvije. U kamion sa lijeve boćne strane je udario "daster" vozilo policije a nakon toga je na metar ipo dva od kamiona kog sam vozio udarilo u betonsku zaštitu i nakon toga se zaustavilo. Vidio sam komešanje koje se dešavalo između lica koja su se nalazila na zadnjem sjedištu i policajca koji se nalazio na suvozačevom sjedištu. Čini mi se da sam prije nego se dogodio sudar sekund ili dva čuo pucanj, mada nisam siguran. Zatim su nakon svega toga izašla tri lica sa zadnjeg sjedišta i lagano, kao da su krenuli u šetnju, udaljili se ka Igalu", izjavio je svjedok Ćetković.

Optužnica je podignuta protiv albanskih državljana Ljuana Hasanaja, njegovog brata Ljuljzima i majke Nure zbog krivičnog djela "teško ubistvo".

Okrivljeni Ljuan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova ubio policajca Lekovića dok je obavljao službenu dužnost.

Okrivljena Nura Hasanaj je za vrijeme vožnje u policijskom autu “dačija daster”, pipkala i zapitkivala policajca Lekovića, a Ljuljzim je zapitkivao policajca Aleksandra Kilibardu, kako bi im skrenuli pažnju sa Ljuana, koji je neopaženo izvadio pištolj “CZ” i potom ispalio hitac u glavu Lekoviću, koji je upravljao vozilom.

Bonus video: