branilac nije došao

Suđenje Vukoviću odgođeno za 11. januar: Optužen za zlostavljanje Roganovića

Vuković je Roganovića, kako se sumnja, 28. jula u bašti prijestoničkog lokala "La Martina", čiji je Roganović vlasnik, najprije srušio na pod, zatim zgazio po glavi, pa šutnuo u stomak

3853 pregleda 0 komentar(a)
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka, Foto: Screenshot
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka, Foto: Screenshot

Za 11. januar 2022. godine odgođeno je suđenje Vuku Vukoviću, službeniku Uprave policije optuženom za zlostavljanje Cetinjanina Ivana Roganovića, prenosi Cetinjski list.

Roganović je za "Vijesti" rekao da su obaviješteni da branilac Vukovića nije došao na suđenje jer je bio u kontaktu sa nekim ko je zaražen koronavirusom.

Vuković je Roganovića, kako se sumnja, 28. jula u bašti prijestoničkog lokala “La Martina”, čiji je Roganović vlasnik, najprije srušio na pod, zatim zgazio po glavi, pa šutnuo u stomak.

Taj incident dogodio se tokom policijske racije.

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo tereti Vujovića da je počinio krivično djelo - zlostavljanje.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije prethodno je utvrdilo da je specijalac nezakonito upotrijebio prinudu prema Roganoviću.

Taj Cetinjanin iste noći podnio je prijavu, a inspektorima je dostavio i snimak na kojem se vidi kako ga policajac s fantomkom ruši na pod...

Iz Uprave policije zvanično su se oglasili dan nakon incidenta krajem jula i saopštili da utvrđuju da li su njihovi službenici prekoračili granicu ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

Iz te institucije u saopštenju su konstatovali da će, bez obzira na to što utvrdi postupak, nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno-interesantna lica i s njima druga povezana lica:

”A sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije”.