suđenje mujoviću i okrivljenima odloženo za 4. februar

Avdić pregovara sa SDT o priznanju krivice

Prema navodima optužnice, osim Radovana Mujovića, okrivljeni su Aleksandar Đurđevac, Jovan Božić, Davor Avdić i Stefan Lalatović

5673 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja Nikšićaninu Radovanu Mujoviću i ostalim okrivljenim, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i prodaju droge, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 4. februar jer okrivljeni Davor Avdić, pregovara sa specijalnim tužilaštvom u vezi zakjučenja sporazuma o priznanju krivice.

Prema navodima optužnice, osim Radovana Mujovića, okrivljeni su Aleksandar Đurđevac, Jovan Božić, Davor Avdić i Stefan Lalatović.

Mujović je od početka 2018. do 25. avgusta 2019. na teritoriji Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Republike Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

"Za organizaciju je vrbovao druga lica, lično ili preko ostalih pripadnika organizacije. Kriminalna organizacija se bavila švercom narkotika, a Radovan Mujović je planirao izvršenje krivičnih djela, obezbjeđivao novac i telefonske aparate sa inostranim SIM karticama, davao naredbe i uputstva za izvršenje krivičnih djela – piše u optužnici. Radovan Mujović je od početka 2018. do 25. avgusta 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije BiH, Hrvatske Republike Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći, navodi se u optužnici.