"Bemax" potvrdio da se policija "uključila u kontrolu", kazali da Milošević plasira neistine

Iz kompanije kazali da ih od početka priče oko eksploatacije šljunka iz Morače konstantno kontrolišu sve institucije

21850 pregleda 16 komentar(a)
Vađenje šljunka (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Vađenje šljunka (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Iz kompanije "Bemax" potvrdili su "Vijestima" da se od jutros i policija "uključila u kontrolu", dodajući da ih od početka priče oko eksploatacije šljunka iz rijeke Morače konstantno kontrolišu sve institucije.

"U sklopu tih kontrola je i kontrola Uprave policije", kazali su iz Bemaxa.

Više izvora iz Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova jutros je Vijestima kazalo da su inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala u Bemaxu i da provjeravaju njihovo poslovanje. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) juče je objašnjeno se poslovanje te firme provjerava po nalogu Međuresorskog tima koji kontroliše nelegalnu ekspolataciju šljunka iz crnogorskih rijeka.

Državni sekretar u tom Vladinom resoru, Rade Milošević, potvrdio je tu informaciju i najavio nove, "žestoke akcije".

"Osnovano sumnjamo da je 'Bemax' radio suprotno dogovorenim obavezama. Posjedujemo video snimke na kojima se vidi da se njihovim kamionima, od drugih kompanija, preuzima nelegalno izvučen šljunak. Prethodni režim omogućio im je da se tako ponašaju, ali je tome došao kraj. Osim inspektora privrednog kriminala i Poreska uprava sprovodi kontrole, a pod lupom Međuresorskog tima biće svi poreski i policijski inspektori koji učestvuju u toj akciji", rekao je Milošević.

Komentarišući njegove navode iz Bemaxa su odgovorili da je to potpuna neistina:

"I pokušaj još jedne konstrukcije da plasiranjem neistina i poluistina predstave kompaniju Bemax da je u toku svog poslovanja vršio privredne prestupe, što je, ko se iole razumije u pomenutu problematiku, jasno da je prosto nemoguće i nepotrebno".

Bonus video: