Podgorica: Muškarac uhapšen, pa pušten; Roditelji: Dodirivao se dok je iz vozila razgovarao sa djevojčicom

"Vijestima" je iz policije rečeno da je F.M. djevojčici pokazivao fotografije eksplicitnog sadržaja

44709 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvadesetpetogodišnji F.M. identifikovan je i uhapšen sinoć, po prijavi roditelja jedne desetogodišnje djevojčice iz Podgorice, koji ju je, kako tvrde, zaustavio prethodnog dana u ulici Buda Tomovića na Zabjelu, dok se vraćala iz škole „Oktoih“ i neprikladno se ponašao.

Sudeći po onome što je djevojčica prenijela roditeljima, muškarac se samozadovoljavao dok je sjedio u vozilu i razgovarao sa njom, piše portal Roditelji.me. Navodi se da je utvrđeno da je sličan susret sa istim muškarcem u istoj ulici imala još neka djeca.

Nadležni u tužilaštvu procijenili su da je riječ o prekršaju, a "Vijestima" je iz policije rečeno da je F.M. djevojčici pokazivao fotografije eksplicitnog sadržaja.

Prema navodima majke djevojčice, koja je kontaktirala portal Roditelji.me, muškarac je jutros priveden u Sud za prekršaje, ali intervencijom advokata, koji je tražio i izuzeće sudije, postupak nije okončan, već odložen, a osumnjičeni je od jutros na slobodi.

Na teret mu se stavlja prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru, u kojem se navodi: "Ko na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 100 eura do 400 eura ili kaznom zatvora do 30 dana. Ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Majka djevojčice navela je da se sve desilo u 11.45, kada se njihovo dijete vraćalo iz škole. Vidjela je na ulici zaustavljeno manje bijelo vozilo i mlađeg muškarca na mjestu vozača.

“Spustivši prozor, upitao ju je gdje se nalazi škola 'Vuk Karadžić'. Rekao je da je iz Srbije i da je došao po sestru, koja je u toj školi. Pitao je i da li u toj školi postoji fiskulturna sala, jer bi on trebalo da tamo predaje. Iako se djevojčica nije u početku približavala vozilu, on je insistirao da mu objasni gdje je škola, koliko metara ima do tamo, kao i da li mu može to pokazati na mapi. U trenutku kada je prišla vozilu, kako bi mu navodno na mapi na telefonu pokazala kuda da ide, vidjela je da nema donji dio odjeće i da se dodiruje na neprimjeren način. Na telefonu je bila slika gole ženske osobe”, rekla je majka djevojčice.

Djevojčica je, kako navodi portal, pobjegla i o svemu obavijestila roditelje.

"Ubrzo su i njihove komšije i drugi roditelji saznali za sumnjivog mladića u blizini škole, pa su već narednog dana otišli da sačekaju djecu. Iz razgovora su saznali da je još jedna djevojčica doživjela istu traumu, a pretpostavljaju da možda sva djeca nijesu ni ispričala šta im se desilo na putu od škole do kuće, udaljenom svega oko 200 metara. Prema tvrdnjama roditelja koji su se juče zatekli u blizini škole, u isto vrijeme su zapazili isto vozilo. Iako su pokušali da mu priđu kako bi ga zaustavili ili bar vidjeli tablice, on je to primijetio i pobjegao im. To je učinio velikom brzinom, uz nekontrolisanu vožnju. Istog dana je priveden", navodi portal Roditelji.me.

Podsjećaju da je u blizini škole “Oktoih” i u prethodnim mjesecima bilo sličnih situacija, nakon čega su roditelji tražili od Uprave policije da obezbijedi prisustvo njenih ppripadnika u dvorištu škole.

Bonus video: