Na Lovćenu našli ostatke Kapetana?

Zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu nekad visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, prije dvije noći uhapšen Novljanin Petar Đurović

75304 pregleda 29 komentar(a)
Radulović, Foto: Privatna arhiva
Radulović, Foto: Privatna arhiva

Posmrtni ostaci koje su istražitelji u julu pronašli na padinama Lovćena, navodno pripadaju Milu Raduloviću Kapetanu, saopšteno je nezvanično Vijestima iz više izvora.

Zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu tog nekad visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, prije dvije noći uhapšen je Novljanin Petar Đurović.

Tog tridesetčetvorgodišnjaka Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i da je kao saizvršilac, osim u otmici i ubistvu Radulovića, učestvovao i u prikrivanju tragova tog zločina.

Lisice na ruke stavljene su mu u podgoričkom lokalu “Unico” u Ulici Ivana Vujoševića.

Nakon hapšenja, pred policijom se branio ćutanjem.

Prema saznanjima Vijesti, koje su potvrđene i zvaničnim saopštenjem, sumnjiče ga da je, u više navrata, u vremenskom periodu od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine, “čuvao” otetog Radulovića da ne pobjegne, a da je potom, kao saizvršilac, tog Kragujevčanina ubio deset dana pred kraj prošle godine.

Jedan od sagovornika kazao je da Đurovića sumnjiče da je žicom udavio Radulovića.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je juče uhapšen osumnjičeni za saučesništvo u otmici i ubistvu Radulovića krajem 2020. godine.

”Pripadnici Uprave policije su juče lišili slobode osobu za koju se sumnja da je bila sučesnik u otmici i ubistvu M.R., koje je izvršeno krajem 2020. godine. Juče je oko 15.30 časova u Ulici Ivana Vujoševića slobode lišen P.Đ. (34) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i da je u saizvršilaštvu izvršio krivično djelo otmica i ubistvo na štetu M.R. Sumnja se da je P.Đ. u više navrata u periodu od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine vršio fizičko obezbjeđenje otetog M.R., kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu koje je izvršeno 21. decembra 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Policija i tužilaštvo saopštili su ranije da su prikupili dokaze koji potvrđuju da je Radulović otet 14. oktobra 2020. godine, na dan kada su ubijeni Baranin Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Tada je iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju na području Kotora, gdje je i ubijen. Dobar dio dokaza, među kojima su i transkripti poruka i fotografija razmijenjenih preko kriptovane Sky ECC aplikacije, dobili su putem međunarodne pomoći.

Vijesti su sredinom novembra objavile da su navodne vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i Igor Božović nedavno su saslušani u SDT-u, navodno zbog organizovanja ubistva nekada visokopozicioniranog člana suparničkog - škaljarskog klana.

Par dana kasnije SDT je zvanično saopštilo da su donijeli naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 osoba iz tog klana, dodajući da postoji osnovana sumnja da su Kašćelan, Božović i drugi osumnjičeni prijetili Raduloviću da mora odati podatke o škaljarskom klanu, koji ih interesuju, ili će ga mučiti i ubiti:

”Što je oštećeni M.R i uradio, pa je omogućio osumnjičenima da preko njegovog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije SKY drugim pripadnicima suprotstavljene kriminalne organizacije šalju pisane poruke u ime oštećenog, a sve kako bi ta lica namamili na unaprijed pripremljene lokacije, gdje bi bili lišeni života... Nakon što su po svojoj procjeni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće učiniti”, rekao je 19. novembra specijalni tužilac Saša Čađenović.

SDT Kašćelana, Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Dragana Kneževića, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića, Miloša Radonjića, Vladimira Vučkovića i Duška Roganovića sumnjiči da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo otmica.

I Radonjića sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Radulovića.

Bonus video: