Narod pobjeđuje: Tužilaštvo ostalo crna rupa sistema

"Bahati napadi DPS-u bliskih investitora nelegalnih objekata, primitivne prijetnje i pritisci neće spriječiti odlučnost Opštine Tivat da ruka pravde stigne sve one koji rade protiv zakona"

8902 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Logo
Foto: Logo

Građanska lista Narod pobjeđuje ocijenila je da je odluka Osnovnog državnog tužilaštva da Vladimir Brnović, vlasnik i direktor kompanije "Saniteko Group" pusti da se brani sa slobode "dokaz da je pravosuđe ostalo crna rupa i poslednje uporište palog kriminogenog političkog sistema".

Brnović je uhapšen juče nakon što je, kako tvrde funkcioneri Opštine Tivat, prijetio da će im zapaliti kuće, ako sruše njegove nelegalno izgrađene objekte.

Brnović je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, pušten da se brani sa slobode. Na teret mu se stavlja krivično djelo - napad na službeno lice.

"Bahati napadi DPS-u bliskih investitora nelegalnih objekata, primitivne prijetnje i pritisci neće spriječiti odlučnost Opštine Tivat da ruka pravde stigne sve one koji rade protiv zakona. Sad je valjda svim građanima Tivta i javnosti Crne Gore kristalno jasno da nervoza u kriminalnoj hobotnici DPS grozničavo raste, jer se od pobjede narodne volje na prošlim lokalnim izborima odluke donose u Tivtu, a ne u stranačkim centralama i neformalnim centrima moći", navodi se u saopštenju Narod pobjeđuje.

Dodaju da ih "uvrede i prijetnje ne mogu uplašiti", a da napad na sekretarku Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Jelenu Šćekić i komunalnu inspektorku Opštine Tivat Natašu Samardžić od strane Brnovića "su za prezir i osudu svakog normalnog čovjeka".

"Svi odbornici i konstituenti koalicione građanske liste Narod pobjeđuje čvrsto stoje iza rukovodstva Opštine Tivat koje dosljedno prati politički pravac beskompromiisne odbrane interesa Tivta i njegovih građana i konačni obračun sa talogom 25-godišnje DPS pljačke grada. Odluka Osnovnog državnog tužilaštva da nasilnika puste da se brani sa slobode dokaz je da je pravosuđe ostalo crna rupa i poslednje uporište palog kriminogenog političkog sistema. Zato Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i Specijalnog državnog tužioca javno pitamo - kakva je sudbina krivičnih prijava protiv bivših rukovodilaca opštine Tivat za desetine nepočinstava za koje smo dostavili obilje dokaza? Zašto je čitava godina potrošena za beskrajno izuzimanje dokumentacije iz Opštine Tivat i pokretanje famoznih izviđaja bez procesuiranja okrivljenih? Zašto je SDT urgentno preuzeo predmet od Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru protiv bivšeg DPS predsjednika opštine Siniše Kusovca koji je nenamjenski potrošio preko 900.000 eura za izgradnju puta MR2? Nazire li se kraj izviđaja za slučajeve opraštanja komunalija i kontroverzne izgradnje kompleksa na trgu Magnolija? Ima li i udaljene sumnje da će i dalje svi ovi predmeti protiv DPS funkcionera skupljati prašinu u fiokama Tužilaštva kao i svih ovih godina", navodi se u saopštenju.

Ističu i da građani koji su 30. avgusta 2020. glasali za promjene "više nemaju strpljenja za podgoričke igre prijestola i gladni su pravde", te da u listi Narod pobjeđuje više neće tolerisati "ovakvo ponašanje pravosudnih organa".

"Opština Tivat ne smije više biti usamljena u borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Ili ćemo konačno uspostaviti neselektivnu primjenu pravde i pravnu državu, ili će građani morati sami da se brane, jer, budite sigurni, građanima Tivta je dosta 30 godina torture, i nikome neće više dozvoliti da budu kolateralna žrtva krimofašističkog sistema koji nova državna vlast još nije ni načela", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: