Suđenje Mugoši odloženo zbog odsustva tužioca

Naknadno će biti određen datum sljedećeg glavnog pretresa

7602 pregleda 13 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorce Miomiru Mugoši koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici odloženo je zbog opravdanog odsustva tužioca, saopšteno je "Vijestima" u sudu.

Naknadno će biti određen datum sljedećeg glavnog pretresa.

Za danas je sud planirao da kao dokaz provede novi nalaz.

Na prethodnom glavnom pretresu u oktobru prošle godine, vijeće sudije Vesne Pean je po službenoj dužnosti donijelo rješenje da se uradi supervještačenje u sudskom predmetu protiv Mugoše, nakon čega je suđenje odloženo na neodređeno vrijeme.

Ovakvoj odluci suda, prethodio je pokušaj usaglašavanja nalaza vještaka arhitektonske struke Vukašina Đuričkovića i ekonomsko finansijske struke Milenka Popovića, sa nalazom vještaka procjenitelja Sanje Radović.

Kako nije došlo do usaglašavanja nalaza, sud je donio rješenje da se uradi supervještačenje.

Đuričković i Popović su ostali pri svojim nalazima u kojem su naveli da je cijena kvadrata zemljišta koštala od 880 do 970 eura po kvadratu, dok Radović navodi da je to oko 165 eura, a radi se o gradsko građevinskom zemljištu koje je bivši gradonačelnik prodao kompaniji “Carine” po cijeni od 165 eura po metru kvadratnom.

Prema nalazu sudskog vještaka građevinske struke procjenjitelja Sanje Radović, vrijednost dvije parcele gradsko-građevinskog zemljišta u servisno skladišnoj zoni na Starom aerodromu u Podgorici, površine 8.047 m2 i 7.158 m2, po metru kvadratnom iznosile su po 246 eura, odnosno 167 eura.

Radi se o gradsko građevinskom zemljištu koje je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša prodao kompaniji "Carine" po cijeni od 165 eura po metru kvadratnom.

Prema navodima optužnice specijalne tužiteljke Sanje Jovićević, okrivljeni Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju "Carine".

Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je gradski budžet oštetio za 6,7 miliona eura.

Bonus video: