Budva: Državljanima Indije po 16 dana zatvora jer nisu platili novčane kazne, kubanski državljanin kažnjen sa 200 eura


Sudija Marko Đukanović je rekao da su indijski državljani novčano kažnjeni jer je prilikom rutinske policijske kontrole utvrđeno da su na teritoriju Crne Gore ušli mimo zvaničnog graničnog prelaza, te da su boravili i kretali se u Crnoj Gori bez putnih isprava

9030 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sedam državljana Indije kažnjeno je u Sudu za prekršaje u Budvi sa po 16 dana zatvora jer nijesu platili novčane kazne od 400 eura.

To je odluka vršioca sužnosti (v.d.) predsjednika Suda za prekršaje u Budvi, sudije Marka Đukanovića. Đukanović je rekao da su indijski državljani novčano kažnjeni jer je prilikom rutinske policijske kontrole utvrđeno da su na teritoriju Crne Gore ušli mimo zvaničnog graničnog prelaza, te da su boravili i kretali se u Crnoj Gori bez putnih isprava.

"Kako odmah po izricanju odluke nijesu platili novčane kazne, to su im po automatizmu novčane kazne preinačene u kazne zatvora u trajanju od po 16 dana, nakon čega su bez odlaganja upućeni u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS)", kazao je Đukanović .

On je rekao i da je u odvojenom postupku, kubanskom državljaninu izrečena novčana kazna od 200 eura, zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore, koju je on platio nakon čega ga je u posebnom postupku procesuirao inspektor za strance.

"Svi okrivljeni su u odbranama naveli da su u Crnoj Gori boravili u tranzitu, te da im je krajnje odredište bila neka od zemalja Zapadne Evrope", saopštio je Đukanović.

Bonus video: