Dvoje uhapšenih zbog nedozvoljenog prelaza granice i krijumčarenja ljudi

“Policija sumnja da su dva člana posade, A.M. i N.K. pokušali, sa osam migranata, da nedozvoljeno pređu državnu granicu morskim putem iz Crne Gore u Italiju”, kazali su iz policije

5725 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Državljanin Bosne i Hercegovine A.M. (35) i državljanin Crne Gore N.K. (25), uhapšeni su zbog zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kazali su iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da su A.M. i N.K. pokušali da, sa osam migranata, nedozvoljeno pređu državnu granicu morskim putem iz Crne Gore u Italiju.

“Granična policija je u nedjelju oko 20 sati iz Budvanskog zaliva detektovala isplovljenje sumnjivog plovila u pravcu prema Italiji, koje je za sobom vuklo manje plovilo u nepovoljnim hidronavigacijskim uslovima”, kazali su iz policije.

Oni su naveli da je, nakon toga, policija presrela sumnjivo plovilo i zaustavila ga na oko tri nautičke milje od Budve.

Kako su kazali, utvrđeno je da je riječ o gliseru tivatskih registarskih oznaka sa deset osoba, koji je za sobom teglio gumeni tender.

“Policija sumnja da su dva člana posade, A.M. i N.K. pokušali, sa osam migranata, da nedozvoljeno pređu državnu granicu morskim putem iz Crne Gore u Italiju”, kazali su iz policije.

Oni su dodali da su osumnjičeni uhapšeni po nalogu postupajućeg tužioca.

Bonus video: