U januaru će razmatrati suđenje u odsustvu za pljačku iz 2012. godine

Ponovo odloženo suđenje optuženima za pljačku Prve banke

Apelacioni sud je prethodno ukinuo presudu kojom su četvorica mladića bila osuđena na ukupno četrnaest i po godina zatvora

5764 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje četvorici optuženih za pljačku filijale Prve banke u Beranama u Višem sudu u Bijelom Polju ni danas nije održano, već je odloženo za 28. januar.

Ročište je odloženo zbog toga što se nisu pojavili Milan Brkić i Filip Marjanović iz Beograda za kojima je raspisana nacionalna potjernica, kao ni Baranin Goran Milašinović i Podgoričanin Miloš Ceković, koji nisu došli jer su preko svojih advokata obaviješteni o odlaganju pretresa.

Sud je ranije od MUP-a Srbije obaviješten da se Brkić nalazi u Americi i da se, kako je saopštio njegov otac, neće vraćati u Srbiju.

Sudija Ivan Adamović je najavio da će, ukoliko se optuženi ponovo ne pojave ni na sljedećem ročištu, sud razmotriti predlog za suđenje u odsustvu.

Apelacioni sud je prethodno ukinuo presudu kojom su četvorica mladića bila osuđena na ukupno četrnaest i po godina zatvora.

Ukinuta je presuda kojom je Baranin Goran Milašinović bio osuđen na četiri godine zatvora, a Podgoričanin Miloš Ceković (32) i Beograđani Milan Brkić (19) i Filip Marjanović (18) na jedinstvenu kaznu od po tri i po godine zatvora za razbojništo i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici, dvojica maskiranih muškaraca, 13. marta 2012. godine, oko 9.20 minuta naoružani su ušli u banku.

Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac.

Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.036 eura.

“Ušli su Brkić i Marjanović sa fantomkom i maramom preko glave u prostorije banke i naredili svima da legnu na pod. Onda uz prijetnju pištoljem naredili da se otvori trezor i odnijeli 161.036 eura. Nakon toga su ih čekali Milašinović i Ceković i u dva auta se izgubili u nepoznatom pravcu. Djelo su htjeli da izvrše, po prethodnom dogovoru”, navodi se u optužnici.

Novo ročište je zakazano za 28. januar.