Vadio šljunak na štetu budžeta

Krivična je prijava podnijeta jer je Murić nelegalno sagradio postrojenje - separaciju i iz korita rijeke Ibar, u selu Bać, nezakonito eksploatisao šljunak i pijesak, na štetu budžeta Crne Gore, saopštio je sagovornik Vijesti iz MUP-a

13166 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa Morače (arhiva/ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Detalj sa Morače (arhiva/ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

U Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Rožajama, juče je podnijeta krivična prijava protiv Asima Murića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja (član 266 Krivičnog zakonika).

”Krivična prijava je podnijeta jer je nelegalno sagradio postrojenje - separaciju i iz korita rijeke Ibar, u selu Bać, nezakonito eksploatisao šljunak i pijesak, na štetu budžeta Crne Gore”, saopštio je sagovornik Vijesti iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predstavnici državnih organa nedavno su saopštili da kreću u beskompromisnu borbu protiv nelegalne eksploatacija šljunka i da neće biti privilegovanih.

Zvaničnici su sa nedavne konferencije za novinare poručili da su brojne građevinske kompanije ali i pojedinci, iz riječnih korita nelegalno izvukli tone pijeska i devastirali riječne tokove, kao i da je svaki kamen izvučen iz crnogorskih rijeka od kraja 2020. godine, izvađen je nezakonito.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović tada je objasnio da je resor kojim rukovodi prije šest mjeseci počeo da istražuje problem eksploatacije prirodnih resursa i da je formirana radna grupa koja utvrđuje činjenično stanje...

”Morača i Cijevna su samo vrh ledenog brijega. Sve naše rijeke - Lim, Grnčar, Tara... biće predmet kontrola. Od kraja 2020. godine nijedan kamion šljunka nije legalno izvađen. Svaki kamion sa šljunkom koji vidite na ulicama, nelegalan je”, kazao je Stijović na konferenciji za novinare 18. novembra.

Bonus video: