Krivična prijava protiv osobe koja je ubila kormorana

Policiji je takođe prijavljeno od strane vlasnika hotelskog kompleksa u Čanju da je primjetio da je došlo do trovanja više pasa lutalica

8747 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Barska policija podnijela je nadležnom tužilaštvu krivičnu prijave protiv osobe koja se sumnjiči da je ubila zakonom zaštićenu pticu kormorana.

Policiji je, kako navode, prijavljeno da su radnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ zateklle dvije osobe od kojih je jedna upotrebom lovačke puške ubila pticu.

"Pripadnici policije su identifikovali osobu koje je izvršila krivično djelo nezakonit lov i protiv P.L. (73) iz Bara podnijeli krivičnu prijavu. Od njega je policija oduzela lovačku pušku", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policiji je takođe prijavljeno od strane vlasnika hotelskog kompleksa u Čanju da je primjetio da je došlo do trovanja više pasa lutalica.

Na licu mjesta je policija zatekla tri uginula psa dok je jedan prevezen na liječenje, a za kojeg je kasnije ustanovljeno da je bio otrovan.

"Policija je preduzetim mjerama i radnjam identifikovala izvršioca i protiv R.S. (48) iz Bara podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa. R.S. je ovo djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, u meso stavljao otrov kojim je hranio pse", saopšteno je iz UP.

Okrivljeni se sumnjiče za krivično djelo nezakonit lov i krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

Bonus video: