Presuda za ubistvo Dragice Selimović 24. decembra

Zatvorski ljekar kazao je da je u zatvoru pregledao optužene, da su iskazivali potrebu za lijekovima, ali da kod njih na ulazu u zatvor, nisu postojali znakovi aspstinencijalne krize (preznojavanje, drhrtanje, lupanje srca…).

7553 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U bjelopoljskom Višem sudu u petak 24. decembra će biti izrečena presuda Bjelopoljcima Damiru Selimoviću (24) i Danku Božoviću (24), optuženima za teško ubistvo iz koristoljublja Dragice Selimović i Jašaru Selimoviću (29) kojem se sudi zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela i nedozvoljenog držanja oružja.

To je saopšteno juče nakon završetka pretresa, koji je nanovo otvoren zbog saslušanja zatvorskog ljekara dr Miloša Šaponjića.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Damir Selimović i Božović su 26. oktobra prošle godine usmrtili Dragicu Selimović i ukrali 5.000 eura.

Zatvorski ljekar kazao je da je u zatvoru pregledao optužene, da su iskazivali potrebu za lijekovima, ali da kod njih na ulazu u zatvor, nisu postojali znakovi aspstinencijalne krize (preznojavanje, drhrtanje, lupanje srca…).

Takvom iskazu prigovorila je branilac Božovića, advokatica Gordana Femić, podsjećajući da je kod Božovića PAS testiranjem ustanovljeno prisustvo više vrsta opojnih droga, zbog čega dan ranije nije mogao biti saslušan u Tužilaštvu.

Ona je kazala i da je na postojanje apstinencijalne krize ukazala neuropsihijatrica Gordana Konatar.

Državna tužiteljka Milica Rmandić ranije je, u završnim riječima, istakla da su Damir Selimović i Božović priznali da su se dogovorili da uzmu nova od Dragice, ali nijedan nije priznao bilo koju radnju prema oštećenoj, prebacujući krivicu jedan na drugog, što je sračunato na izbjegavanje krivične odgovornosti.

Ukazala je na izjavu Damira Selimovića da je Božović nogama udarao oštećenu.

Nenad Selimović je rekao da optuženi “zaslužuju vješala” za ono što su uradili njegovoj supruzi.

Punomoćnik oštećene porodice, advokat Vidomir Bošković, ustvrdio je da je dokazano da su optuženi izvršili djelo iz koristoljublja.

Branilac okrivljenog Damira Selimovića, advokat Danilo Radenović, podsjetio je da se kod oštećene radilo o povredama koje zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

On je, podsjećajući na nalaz vještaka, rekao da se radi o “psihopatski struktuiranoj ličnosti optuženog, koja funkcioniše na nivou granične inteligencije, na granici tupih i lako mentalno oboljelih”.

Branilac optuženog Jašara Selimovića, advokat Kasim Dizdarević istakao je da nije dokazano da je njegov branjenik počinio krivično djelo stavljeno mu na teret.

Bonus video: