Odloženo suđenje optuženima za planiranje ubistva Marka Ljubiše

Prema navodima optužnice, okrivljeni Lazar Ilić je trebalo da ispali hice prema Marku Ljubiši, koji je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od optuženog Strahinje Savića koji je bio zadužen za praćenje mete

3181 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je odložen početak suđenja protiv optuženih za stvaranje kriminalne organizacije koja je navodno planirala da ubije Budvanina Marka Ljubišu Kana.

Naredno ročište je zakazano za 21. februar 2022. godine. Predsjednica specjalnog vijeća sudija Vesna Pean je prihvatila predlog odbrane da se odloži glavni pretres, koja je tražila kopiranje spisa predmeta.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Lazar Ilić je trebalo da ispali hice prema Marku Ljubiši, koji je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od optuženog Strahinje Savića koji je bio zadužen za praćenje mete.

Osim Ilića i Savića, optuženi su i Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić, Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

U optužnici se navodi da je djelovanje organizacije bilo planirano na neodređeno vrijeme, u međunarodnim razmerama, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline.

Zadatak Ilića bio je da ispali smrtnosni hitac u Marka Ljubišu Kana dok je zaduženje Savića bilo da prati iIi opservira kretanje mete ali i pruža logističku podršku izvršiocima ubistava.

Bonus video: