Preminuo okrivljeni Velimir Ljujić

Ljujić je odgovarao zbog pomaganja počiniocu nakon izvršenja djela

40308 pregleda 3 komentar(a)
Pantovića izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković
Pantovića izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje Goranu Pantoviću (41) iz Mojkovca zbog ubistva Zorana Ašanina nije juče održano u bjelopoljskom Višem sudu zbog smrti okriljenog Velimira Ljujića (66).

Ljujić je u istom predmetu odgovarao zbog pomaganja počiniocu nakon izvršenja djela.

Pantović se tereti zbog teškog ubistva vlasnika restorana “Krstac”, 25. aprila.

Punomoćnik Ljujića, advokat Vladimir Čović je kazao da je Ljujuć preminuo 12. decembra, ali da je, zbog mjera izolacije, njegova porodica smrt prijavila tek 18. decembra, zbog čega nije bilo dovoljno vremena da se pribavi izvod iz matične knjige umrlih.

Iz tih razloga sudija Dragan Mrdak je suđenje odložio za 17. januar.

Pantović se u istrazi branio ćutanjem, dok je na suđenju tvrdio da je u nekadašnjeg prijatelja ispalio par hitaca nakon što mu je ovaj pričao kakve će gadosti raditi njegovoj 12-godišnjoj kćerki i dvije godine starijem sinu.

”Tada mi je pukao neki osigurač u glavi i ja sam, u želji da se odbranim, ispalio nekoliko metaka u njega”, kazao je Pantović.

Prema optužnici, on je 25. aprila, u ugostiteljskom objektu “Krstac”, u istoimenom mjestu kod Mojkovca, na podmukao način lišio života vlasnika Zorana Ašanina.

Po povratku iz toaleta je, navodi se u optužnici, Pantović je otvorio vrata separea u pravcu Ašanina, koji je sjedio okrenut leđima, i dok ovaj nije očekivao, niti je bio u mogućnosti da se brani ili pruži otpor, iz pištolja nepoznate marke ispalio osam metaka:

”I sa četiri projektila ga pogodio u predjelu glave, i jednim projektilom u predjelu spoja lijevog ramena i vrata, a zatim mu je prišao sa prednje strane i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak i pogodio ga u predjelu nosa”, piše u optužnici.

Ljujić je, kako se navodi, istog dana pomogao Pantoviću da pobjegne.

Bonus video: