Rožajac osumnjičen za nelegalnu eksploataciju šljunka

Četrdesetpetogodišnjem S.D. na teret se stavlja krivično djelo - nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja

6991 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da je protiv Rožajca S.D. (45) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da se bavi nelegalnom eksploatacijom šljunka iz rijeke Ibar.

Službenici Uprave policije su, kako se navodi, reagovali na prijavu da jedna osoba eksploatiše šljunak iz rječnog korita.

Ispred porodične kuće S.D. u mjestu Bać policajci su zatekli određenu količinu pijeska i šljunka, te mašinu i kamion za koje se sumnja da je osumnjičeni koristio za eksploataciju i transport šljunka i pijeska.

"Sa sudskim vještakom koji je sačinio stručni nalaz i mišljenje o količini, vrsti i vrijednosti riječnog materijala koji je eksploatisan, pripadnici policije su izvršili uviđaj i u mjestu Svinjski brod gdje su vidljivi tragovi koji ukazuju na to da je iz korita rijeke Ibar vršena eksploatacija šljunka i pijeska u većem obimu, te je nedaleko od obale rijeke Ibar zatečena i fotodokumentovana jedna veća gomila prosijanog riječnog materijala, a za koju se sumnja da je S.D. pripremio za transport i prodaju", dodaju iz policije.

Kriminalistička obrada, kako su kazali, upućuje na sumnju da je S.D. bez prethodno pribavljenih saglasnosti i bez sklopljenog ugovora sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na pomenutom lokalitetu u mjestu Svinjski brod u Rožajama iz korita rijeke Ibar nezakonito eksploatisao veće količine riječnog materijala koje je zatim prodavao, te da je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist, a na štetu državnog budžeta.

Protiv S.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

Bonus video: