Kontrola protiv Kneževića i Vujoševića odložena na neodređeno vrijeme

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca

7289 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ročište za kontrolu optužnice protiv Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i ostalih okrivljenih optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i pranja novca danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo na neodređeno vrijeme.

Advokatica Tatjana Jovanović, punomoćnik Atlas grupe zatražila je izuzeće vanraspravnog vijeća kojim predsjedava sudija Evica Durutović.

Advokatica Jovanović je prije izuzeća vanraspravnog vijeća zahtijevala da se ročište odloži po zahtjevu branioca prvooptuženog Duška Kneževića, advokata Nemanje Jolovića kojeg zastupa po zamjeničkom Punomoćju, navodeći da optuženi Knežević nije imao dovoljno vremena da se upozna sa sadržajem optužnice.

Sudija Durutović nije prihvatila razloge, nakon čega je advokatica Jovanović zatražila izuzeće vanraspravnog vijeća, kao i predsjednika Višeg suda Borisa Savića. Sudija je podsjetila da se sudija Savić ranije samoinicijativno izuzeo iz svih predmeta koji se vide protiv Kneževića.

“Upravo zbog toga on ne može odlučivati o zahtjevu za izuzeće ovog vijeća zbog čega ćemo morati isti da proslijedimo Apelacionom sudu", kazala je Durutović i naložila da se spisi predmeta proslijede Apelacionom sudu i odloži ročiste na neodređeno vrijeme.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević je podigla optužnicu na kojoj su se pored Kneževića i Vujoševića optuženi i bivši radnici Atlas banke Aleksandar Vilotijević, Srđan Pavićević i Olga Stanković.

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca.

Dodaje se da je Vujošević je, po nalogu Kneževića, stupao u kontakt sa osobama u Specijalnom tužilaštvu koje su postupale u predmetima protiv njega i njemu bliskih osoba, kako bi dobio podatak iz aktuelnih istraga. Za prikupljene informacije Vujošević je nagrađivan korišćenjem stana u Baru, vlasništva jedne od kompanija Kneževića.

Bonus video: