U Podgorici uhapšene četiri osobe zbog ulične prodaje heroina

"Tokom sprovođenja ove akcije izvršeno je deset zaplijena u kojima je oduzeto 303 grama heroina, preko 100 komada tableta sa liste opijata, manja količina marihuane, pištolj, jedno vozilo, dvije vage za precizno mjerenje i 700 eura za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika", navodi se u saopštenju UP

9715 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je juče uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom heroina.

Postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, policija je izvršila pretrese stanova i prostorija koje koriste V.P. (48), D.P. (21), Ž.S. (43) i V.M. (33), svi iz Podgorice.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo sprječavanje dokazivanja.

"Tokom sprovođenja ove akcije izvršeno je deset zaplijena u kojima je oduzeto 303 grama heroina, preko 100 komada tableta sa liste opijata, manja količina marihuane, pištolj, jedno vozilo, dvije vage za precizno mjerenje i 700 eura za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika", navodi se u saopštenju UP.

Iz Uprave policije (UP) su kazali da su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali višemjesečnu policijsku akciju "Miligram", a koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje heroina na području Glavnog grada.

Ukupno je, kako navode, tokom trajanja te akcije podnijeto šest krivičnih prijava protiv sedam osoba i to za pet krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, jedna za krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga i jedna za sprječavanje dokazivanja.

Takođe, dodali su i da je podnijeto pet prekršajnih prijava protiv četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

Bonus video: