Ibrahimović i Komar tvrde da nemaju veze sa ubistvom Roganovića i hoće da se suoče sa svjedokom saradnikom

Odgovarajući na pitanje specijalnog tužioca Saše Čađenovića optuženi Ibrahimović je kazao da je u vrijeme ubistva Roganovića bio u Njemačkoj kod majke.

12800 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je počelo suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine.

Okrivljeni Dino Ibrahimović i Miloš Komar danas su negirali navode optužnice da su pripadnici kriminalne organizacije koja je izvršila ubistvo. Osim njih, optuženi su i Krsto Vujić, Mili Bajramović, i Igor Glavaš, dok je Miloš Đuričković dobio status svjedoka saradnika.

Odgovarajući na pitanje specijalnog tužioca Saše Čađenovića optuženi Ibrahimović je kazao da je u vrijeme ubistva Roganovića bio u Njemačkoj kod majke.

“Otišao sam nešto malo poslije Nove godine, mislim da je to bio 10 januar 2020. godine i ostao tamo do aprila. Po povratku u CrnuGoru bio sam 14 dana u karantinu u hotelu Verde, a potom još 14 dana u samoizolaciji. Poslednjeg dana samoizolacije sam uhapšen”, ispričao je Ibrahimović.

Odgovarajući na pitanja branioca advokata Damira Lekića, optuženi je naveo da je od septembra 2019., do odlaska u Njemačku kod majke bio u Baru, u bolnici zbog zdravstvenih problema a nakon toga i 15 dana u Istražnom zatvoru gdje je priveden.

“Možda sam bio i kod majke ali se ne mogu sjetiti. To bi se moglo provjeriti kroz evidenciju garničnih prelazaka”, kazao je optuženi.

Okrivljeni Ibrahimović se zapitao i zatražio da mu se objasni kako je optužen samo na osnovu toga što je njegov DNK pronađen na mjenjaču i ručnoj kočnici ,,renoa megan” koji je korišten u egzikuciji stradalog Roganovića.

“Ako se teretim da sam taj automobil vozio kako moj DNK nije pronađen na volanu i ručki od vrata”, izjavio je Ibrahimović.

Pojasnio je da je položio vozački ispit ali da nije podigao vozačku dozvolu, te da je slab vozač zbog čega nije vozio svoje auto ,,citroen“.

I optuženi Komar je negirao navode optužnice, te da mu nije jasno zašto je svjedok saradnik Miloš Đričković kojeg nikad nije vidio u životu, “uperio prstom u njega”.

“Nisam ga nikad vidio, niti znam kako izgleda. Ne znam zašto je upro prstom u mene govoreći da sam ilegalno prevozio Vujića i da sam imao kriptovani telefon”, izjavio je Komar i predložio sudu da ga suoči sa svjedokom saradnikom kako bi se razjasnilo zašto je izrekao sve te laži o njemu.

Zbog ubistva Roganovića, osim Krsta Vujića, okrivljeni su i Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš. Bajramović, koji je u bjekstvu, označen je kao direktni počinilac ubistva i za njim je raspisana međunarodna potjernica, kao i za Vujićem koji se tereti kao organizator ove kriminalne grupe.

Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

On je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko 9.10 časova

Bonus video: