U Srbiji pljačkao, drogu kupio u Crnoj Gori

Draženu Deleviću sudiće u odsustvu za šverc više od 200 kilograma konoplje

17119 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rudy and Peter Skitterians/Pixabay
Foto: Rudy and Peter Skitterians/Pixabay

Berancu Draženu Deleviću (32) iz Berana, zbog prenosa radi prodaje više od 200 kilograma konoplje u bjelopoljskom Višem sudu, biće suđeno u odsustvu.

To je u bjelopoljskom Višem sudu saopštio sudija Dragan Mrdak, pred kojim je trebalo da počne ponovno suđenje, ali je odloženo jer je Delević, u međuvremenu, počinio drugo krivično djelo u Srbiji, zbog čega je odmah upućen na izdržavanje kazne.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Delević je 23. marta, prije dvije godine, na Graničnom prelazu Ranče, iz Crne Gore u Srbiju radi prodaje prenosio 216,4 kilograma marihuane.

Za to djelo je, u novembru 2019. godine, osuđen na pet godina zatvora, nakon čega mu je ukinut pritvor. Prvostepenu presudu je ukinio Apelacioni sud.

U međuvremenu, on je 3. juna u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog pljačke mjenjačnice u glavnom gradu Srbije. Istog dana sud u Beogradu donio je rješenje kojim je Deleviću produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, što je razlog da mu se u Bijelom Polju sudi u odsustvu.

Prema optužnici Prvog osnonog javnog tužilaštva u Boegradu, Beranac je 3. februara u Beogradu, u ulici Balkanska broj 51, u mjenjačnici “Don Čikago” prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog Slavka Puzovića, oduzeo ukupno 3.860 eura... na način što je oko 7.30 časova ušao u taj objekat sa crnom epidemiološkom maskom, sa kapom i rukavicama.

Delević je, navodi se, prišao pultu za kojim je sjedio oštećeni, te je iz ranca izvadio pištolj marke “blow”, uperio ga prema oštećenom i povikao: “Pljačka, daj pare”, usljed čega se oštećeni pomjerio da od pulta u namjeri da aktivira alarm. Vidjevši to, okrivljeni je zavukao ruku ispod zaštitnog pulta gdje se nalazio novac i oduzeo 3.915 eura, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, u pravcu ulice Admirala Geprata.

Prilikom udaljavanja iz objekta, ispale su mu dvije novčanice od 50 i 5 eura, a potom je sa sebe skinuo jaknu, trenrku, rukavice vunenu kapu i ostao u svijetloplavoj trenerci i prsluku iste boje.

”Potom se taksijem prevezao do kružnog toka na Slaviji, i zamolio taksistu da se posluži njegovim telefonom. Potom je obavio poziv preko viber aplikacije na broj koji se nalazio kod Anje Zovko i Dalibora Delevića, nakon čega je zatražio taskisti da ga odveze do Hrama Sveti Sava, gdje se sastao sa Anjom i Daliborom. Odatle su se istim vozilom zajedno uputili prema Crnoj Gori. Lišeni su slobode u Novom Pazaru, kojom prilikom je od okrivljenog Dražena pronađen novac u iznosu 2.800 eura i 400 franaka, kao i navedeni pištolj”, navodi se u spisima.

Prema optužnici Višeg državnog tužioca Vladana Đalovića, Delević je 23. marta 2019. godine drogu kupio radi dalje prodaje u Srbiji, a pronašli su je carinici i policajci na izlazu iz Crne Gore kontrolišući “mercedes - sprinter” kojim je upravljao optuženi.

”Carinici i policajci su kontrolom vozila u specijalno izrađenom bunkeru pronašli i oduzeli 218 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 216,4 kilograma”, navodi se u optužnici.

Suđenje u bjelopoljskom Višem sudu zakazano je za 28. januar.

Bonus video: