Spor oko imovine i duga okončan ubistvom?

Podgoričanin Goran Aleksić predao se policiji nakon što je navodno ispalio nekoliko hitaca u sugrađanina Dejana Lakušića

74510 pregleda 117 reakcija 26 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: BORIS PEJOVIC
Sa lica mjesta, Foto: BORIS PEJOVIC

Dugogodišnji spor oko imovine i nevraćenog novca između dvojice Podgoričana završio je ubistvom Dejana Lakušića (52), u koga je sinoć nekoliko hitaca ispalio sedam godina stariji Goran Aleksić, a odmah potom se predao policiji.

”Vijestima” je iz Uprave policije (UP) nezvanično rečeno da je, kako se sumnja, upravo taj sukob motiv ubistva.

Lakušić je juče poslije podne sjedio na terasi lokala u Ulici bratstva i jedinstva, nedaleko od zgrade u kojoj Aleksić stanuje.

Prema saznanjima “Vijesti”, Aleksić je oko 18 časova prišao stolu za kojim je sjedio pedesetdvogodišnjak i u njega ispalio nekoliko hitaca.

”Nakon toga je sjeo u automobil i dovezao se u Centar bezbjednosti Podgorica, gdje je i rekao što je uradio”, kazao je sagovornik iz Uprave policije.

Policajac koji je prvi stigao na lice mjesta pokušao je da pruži pomoć Lakušiću, ali je bilo kasno.

Ekipa Hitne medicinske pomoći navodno je veoma brzo stigla na lice mjesta, ali je mogla samo da konstatuje smrt.

Iz UP zvanično su saopštili da je oko 18 časova u Ulici bratstva i jedinstva u Podgorici došlo do upotrebe vatrenog oružja:

”Na štetu D.L. (52) koji je podlegao povredama. Slobode je lišen G.A. (59) za kojeg se sumnja da je izvršio ovo djelo. Dalje policijsko-tužilačke mjere i radnje su u toku”, piše u saopštenju.

Policijski inspektori CB Podgorica i i kriminalistički tehničari tokom uviđaja su, pod vođstvom dežurne tužiteljke Višeg državnog tužilaštva Tanje Božović, sa lica mjesta izuzimali tragove.

Ona nakon uviđaja nije željela da saopšti ništa o događaju.

SUKOB TINJAO GODINAMA

Istovremeno, u prostorijama CB Podgorica saslušan je osumnjičeni za ubistvo.

Navodno, on je pred inspektorima ispričao detalje zločina i što ga je navelo da ubije Lakušića.

Sagovornik uključen u istragu rekao je “Vijestima” da je Lakušić, koji je u policijskim spisima godinama bio evidentiran kao izvršilac krivičnih djela, navodno ranije posudio novac Aleksiću i dao mu na korišćenje imovinu.

Zbog neraščićenih odnosa, odnosno nevraćenih dugova, godinama su se sukobljavali, a dolazilo je i do fizičkih i oružanih napada.

Sada pokojni Lakušić hapšen je 15. februara ove godine, nakon što je Aleksićev sin Stefan (30) policiji prijavio da ga je pedesetdvogodišnjak prvo fizički napao, a potom iz pištolja ispalio jedan projektil pored njegovog tijela.

Tridesetogodišnjak je tada tvrdio da ga je Lakušić, u jednom lokalu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, prvo udarao pištoljem u predjelu glave, a potom i povukao oroz.

Inspektori su tog dana, tokom uviđaja, registrovali oštećenje od projektila na jednom automobilu i pronašli pištoljsku čauru.

Nekoliko sati kasnije, Lakušić je uhapšen, a policajci su kod njega pronašli i oduzeli mu pištolj “M-57”, kalibra 7,62 mm, sa jednim metkom u okviru i izbrušenim fabričkim brojem.

Nakon tri dana, sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda poslao je Lakušića u pritvor. Javnosti nije poznato kada je napustio spušku ćeliju, niti da li je taj proces pravosnažno okončan.

Ubijeni Lakušić, tvrdi sagovornik iz istrage, i prije nekoliko godina sukobio se sa Aleksićima, tražeći da mu vrate novac.

Navodno, tada je oteo njegovog sina, prijeteći da će ga vratiti kada svoj novac i imovinu dobije nazad.

Isti izvor kazao je da je za to krivično djelo i odgovarao.

Hapšen je i 2012. godine zbog nuđenja mita saobraćajcu, a javnosti je njegovo ime poznato iz slučaja “Afrodita” u kom mu je suđeno zbog zločinačkog udruživanja i posredovanja u vršenju prostitucije.

Lakušić je svojevremeno bio vlasnik noćnog kluba “DS”, kasnije preimenovanog u “Afrodita”, u kom je policija 2010. napravila raciju i uhapsila 16 osoba, među kojima i njega, ali i “plesačice”.

Nakon ispitivanja, u pritvoru je zadržano osam osoba koje su sumnjičili, a potom i osudili zbog zbog krivičnog djela zlo­či­nač­ko udru­ži­va­nje i po­sre­do­va­nje u vr­še­nju pro­sti­tu­ci­je.

U toj akciji policija je imala i prikrivenog isljednika - dvojicu inspektora za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata koji su 13. februara 2010. godine glumili goste u noćnom klubu. Zadatak im je bio da obavijeste kolege kada djevojke sa mušterijama pođu u sobe.

U tom postupku, koji je pravosnažno okončan 2014. godine, Lakušić je osuđen na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela zločinačko udruživanje i dva krivična djela posredovanja u vršenju prostitucije, od kojih je jedno učinjeno prema tada maloljetnoj K. Đ. sa Kosova.

Bonus video: